Video, NBA plej-of: Boga mi, na vidiku je veliko finale!

Sve je izvesnije koja dva tima će se boriti za šampiona NBA lige.

Košarka 25.05.2015 | 14:20
Video, NBA plej-of: Boga mi, na vidiku je veliko finale!

Posle Golden Stejta i Klivend je došao do velikih 3:0 u finalnoj seriji svoje konferencije.

Voriorsi imaju ubedljivu prednost na Zapadu protiv Hjustona, dok Kavsi na Istoku sigurno guraju protiv Atlante.

Još po jedna pobeda za ova dva tima i naći će se u "velikom finalu".

Najveće zasluge za pobedu Klivlenda u trećem meču protiv Atlante (114:111, posle produžetka) ima fantastični Lebron Džejms.

"Kralj" je meč završio tripl-dablom. Za 47 minuta na parketu ubacio je 37 poena, uvatio 18 lopti i asistirao 13 puta. A meč je počeo sa 10 promašenih šuteva...

"Jednostavno, nije hteo da nam dozvoli da izgubimo", zadovoljan je bio trener Dejvid Blat izdanjem svoje prve zvezde.

Džejms je uoči produžetka razmišljao o zameni zbog povrede noge, međutim, odlučio je da do kraja ostane na terenu. Ispostavilo se to kao dobar potez, ali videćemo kakav će biti dugoročniji efekat...

Uz Džejmsa, Klivlend su predvodili Metju Delavedova i Džej Ar Smit sa po 17 poena, dok su u povredama oslabljenoj Atlanti najefikasniji bili Džef Tig sa 30 i Pol Milsap sa 22 poena.

Gosti su u poslednjim trenucima produžetka imali dve prilike za novo izjednačenje, ali je Šelvin Mek dva puta bio neprecizan u šutevima za tri poena... Mnogo veći krivac od njega za poraz Atlante je, ipak, Al Horford koji je meč završio već u drugoj četvrtini, pošto je laktom u glavu udario Metjua Delavedova. Do tog trenutka bio je najefikasniji igrač utakmice sa 14 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar