И бебе пате од несанице

Попут одраслих и деца могу да имају лош сан, чак и бебе.

Здравље 25.05.2015 | 10:55
И бебе пате од несанице

Попут одраслих и деца могу да имају лош сан, чак и бебе. Лекари су утврдили да особе које нису добро спавале као новорођенчад, касније постају агресивније и три пута склоније деструктивном понашању. Лакше се замарају и немају добру концентрацију. Зато је веома важно да деца имају здрав сан, ноћу и дању. Несаница је узрок лошег расположења код деце и родитеља, а малишани који пате од инсомније више се сукобљавају са мајком. Сан се може учврстити код бебе, ако примените ове савете стручњака...

Уколико беба плаче ноћу без разлога, требало би да је пустите, јер ће после две, три ноћи престати. Ово не изгледа једноставно, јер се родитељима чини да беба плаче сатима. Међутим, стручњаци тврде да је то углавном субјективни осећај брижне мајке и оца, јер најчешће плач престане након пола сата.

Проблем буђења ноћу уз плач јавља се између шестог и осамнаестог месеца, као последица страха од одвајања. Решење је у томе да један од родитеља седи поред кревета и у мраку шапуће умирујуће речи. Мала беба их неће разумети, али ће одмах да препозна тихи глас маме и тате, што ће је брзо одвести у царство снова.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар