I bebe pate od nesanice

Poput odraslih i deca mogu da imaju loš san, čak i bebe.

Zdravlje 25.05.2015 | 10:55
I bebe pate od nesanice

Poput odraslih i deca mogu da imaju loš san, čak i bebe. Lekari su utvrdili da osobe koje nisu dobro spavale kao novorođenčad, kasnije postaju agresivnije i tri puta sklonije destruktivnom ponašanju. Lakše se zamaraju i nemaju dobru koncentraciju. Zato je veoma važno da deca imaju zdrav san, noću i danju. Nesanica je uzrok lošeg raspoloženja kod dece i roditelja, a mališani koji pate od insomnije više se sukobljavaju sa majkom. San se može učvrstiti kod bebe, ako primenite ove savete stručnjaka...

Ukoliko beba plače noću bez razloga, trebalo bi da je pustite, jer će posle dve, tri noći prestati. Ovo ne izgleda jednostavno, jer se roditeljima čini da beba plače satima. Međutim, stručnjaci tvrde da je to uglavnom subjektivni osećaj brižne majke i oca, jer najčešće plač prestane nakon pola sata.

Problem buđenja noću uz plač javlja se između šestog i osamnaestog meseca, kao posledica straha od odvajanja. Rešenje je u tome da jedan od roditelja sedi pored kreveta i u mraku šapuće umirujuće reči. Mala beba ih neće razumeti, ali će odmah da prepozna tihi glas mame i tate, što će je brzo odvesti u carstvo snova.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar