КЛС: Мега - Партизан, Миљеновић промашио побједу!

Драма у дербију 9. кола. Продужеци захваљујући Павловићу, а онда напад Меге за победу и дуга двојка Миљеновића која је завршила на обручу!

Кошарка 23.05.2015 | 20:40
КЛС: Мега - Партизан, Миљеновић промашио побједу!

Мега партија повратника из повреде Александра Павловића могла је, на крају, да се заврши победом Меге.

Али, сјајни Ненад Миљеновић, који је сталожено диктирао темпо сјајне утакмице у Сремској Митровици, није погодио шут у који је стало 45 минута кошарке.

У дербију 9. кола Суперлиге:

Мега Лекс – Партизан 95:96, 86:86 (19:16, 23:18, 24:27, 19:24).

Међутим, иако је Миљеновић имао прилику да 21. поеном на мечу донесе прву победу свом тиму над Партизаном у четвртом овосезонском одмеравању снаге, далеко од тога да је он трагичар. Јер, екипа Дејана Милојевића имала је 83:73 у 37. минуту и избегла пораз у 40. минуту, када је капитен Партизана Драган Милосављевић промашио тројку за потпуни "камбек" који је иницирао – Павловић.

Тројком, украденом лоптом, полагањем, дугом двојком, убаченим пеналима и добром одбраном, Павловић је од резултата 83:73, одвео Партизан до вођства од 84:85 и, када је незаустављиви Никола Јокић на другој страни поравнао на 85:85, асистирао Милосављевићу за тројку, која на 13 секунди пре краја није ушла, па је Мега имала напад за победу, али је Павловић украо живу лопту Корију Вебстеру и потом се спетљао на центру, покушавајући да асистира, уместо да шутне са преко десет метара.

Иако Партизан у том тренутку није задао последњи ударац, сви у табору шампиона Србије били су презадовољни што ће имати још пет минута на располагању, а тај период игре протекао је у надигравању две сјајне четворке Јокића и Милана Мачвана, јер је Павловић сам себе избацио из игре – непотребном техничком грешком (јако је бацио лопту у правцу судије када му је досуђен фаул при скоку), а потом и петом личном приликом одбране над веома корисним Радетом Загорцем.

Партизан је морао без њега да се сналази у последња три и по минута игре, али се тада осетило искуство Миленка Тепића и Мачвана и неискуство Миљеновића. Тепић је спаковао Мачвану добрих седам поена у продужетку, за серију 2:7, из које се Мега чупала офанизвним скоковима и поенима Јокића са пенала за 95:95, што је била кулминација драме на уласку у 45. минут, а тај минут обележиле су изгубљене лопте.

На једној страни збунио се Едо Мурић, на другој Миљеновић, после чега је плеј Меге морао да фаулира Миленка Тепића, а овај на 14 секунди пре краја био је довољно сталожен да убаци једно слободно бацање и, испоставиће се, одлучи меч, иако је Миљеновић себи предњом променом изградио потпуно отворен шут за победу.

Није погодио...

Партиузан кући иде са скором 8-1, док Мега остаје четврта са 4-5 и два пораза од "вечитих" у три дана, оба после неизвесних завршница. Милојевићев тим ће се надати победи Црвене звезде касније у суботу над Металцем, који је трећи на табели са 5-3.

 

Коментари / 0

Оставите коментар