KLS: Mega - Partizan, Miljenović promašio pobjedu!

Drama u derbiju 9. kola. Produžeci zahvaljujući Pavloviću, a onda napad Mege za pobedu i duga dvojka Miljenovića koja je završila na obruču!

Košarka 23.05.2015 | 20:40
KLS: Mega - Partizan, Miljenović promašio pobjedu!

Mega partija povratnika iz povrede Aleksandra Pavlovića mogla je, na kraju, da se završi pobedom Mege.

Ali, sjajni Nenad Miljenović, koji je staloženo diktirao tempo sjajne utakmice u Sremskoj Mitrovici, nije pogodio šut u koji je stalo 45 minuta košarke.

U derbiju 9. kola Superlige:

Mega Leks – Partizan 95:96, 86:86 (19:16, 23:18, 24:27, 19:24).

Međutim, iako je Miljenović imao priliku da 21. poenom na meču donese prvu pobedu svom timu nad Partizanom u četvrtom ovosezonskom odmeravanju snage, daleko od toga da je on tragičar. Jer, ekipa Dejana Milojevića imala je 83:73 u 37. minutu i izbegla poraz u 40. minutu, kada je kapiten Partizana Dragan Milosavljević promašio trojku za potpuni "kambek" koji je inicirao – Pavlović.

Trojkom, ukradenom loptom, polaganjem, dugom dvojkom, ubačenim penalima i dobrom odbranom, Pavlović je od rezultata 83:73, odveo Partizan do vođstva od 84:85 i, kada je nezaustavljivi Nikola Jokić na drugoj strani poravnao na 85:85, asistirao Milosavljeviću za trojku, koja na 13 sekundi pre kraja nije ušla, pa je Mega imala napad za pobedu, ali je Pavlović ukrao živu loptu Koriju Vebsteru i potom se spetljao na centru, pokušavajući da asistira, umesto da šutne sa preko deset metara.

Iako Partizan u tom trenutku nije zadao poslednji udarac, svi u taboru šampiona Srbije bili su prezadovoljni što će imati još pet minuta na raspolaganju, a taj period igre protekao je u nadigravanju dve sjajne četvorke Jokića i Milana Mačvana, jer je Pavlović sam sebe izbacio iz igre – nepotrebnom tehničkom greškom (jako je bacio loptu u pravcu sudije kada mu je dosuđen faul pri skoku), a potom i petom ličnom prilikom odbrane nad veoma korisnim Radetom Zagorcem.

Partizan je morao bez njega da se snalazi u poslednja tri i po minuta igre, ali se tada osetilo iskustvo Milenka Tepića i Mačvana i neiskustvo Miljenovića. Tepić je spakovao Mačvanu dobrih sedam poena u produžetku, za seriju 2:7, iz koje se Mega čupala ofanizvnim skokovima i poenima Jokića sa penala za 95:95, što je bila kulminacija drame na ulasku u 45. minut, a taj minut obeležile su izgubljene lopte.

Na jednoj strani zbunio se Edo Murić, na drugoj Miljenović, posle čega je plej Mege morao da faulira Milenka Tepića, a ovaj na 14 sekundi pre kraja bio je dovoljno staložen da ubaci jedno slobodno bacanje i, ispostaviće se, odluči meč, iako je Miljenović sebi prednjom promenom izgradio potpuno otvoren šut za pobedu.

Nije pogodio...

Partiuzan kući ide sa skorom 8-1, dok Mega ostaje četvrta sa 4-5 i dva poraza od "večitih" u tri dana, oba posle neizvesnih završnica. Milojevićev tim će se nadati pobedi Crvene zvezde kasnije u subotu nad Metalcem, koji je treći na tabeli sa 5-3.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar