Ево 28 разлога за славље 28. рођендана Ђоковића...!

Најбоји српски и светски тенисер Новак Ђоковић, данас пуни 28 година, а рођендан ће дочекати на жребу турнира Ролан Гарос, на ком је први носилац. И док Новак вероватно неће правити неке велике журке како би прославио овај јубилеј, ми смо изабрали 28 ствари због којих би тенисер требао и те како да се радује!

Тенис 22.05.2015 | 21:00
Ево 28 разлога за славље 28. рођендана Ђоковића...!

1. Најбољи је на свету

Новак је већ дуже време број један на АТП листи и не постоје назнаке да ће се то променити у скорије време, јер наш тенисер игра у животној форми и то ништа не може да поремети.

2. Породица

Ђоковић је пре неколико месеци постао поносан тата малог Стефана, који је допутовао у Париз са мама Јеленом, да бодри тату са трибина.

3. Гренд слем титуле

Новак је у својој каријери успео да освоји чак осам гренд слем титула и то чак пет Аустралијан опена, два Вимблдона и један УС опен.

4. Форма

Наш тенисер је у одличној форми пред Париз, с обзиром на то да је био неприкосновен у Риму, где је с лакоћом победио Федерера.

5. Победе

Уколико победи већ у првом колу Ролан Гароса, то ће бити 28. победа у низу за Ђоковића од почетка сезоне.

6. Пехари

Нолета у Паризу чека и пети трофеј од шест турнира на којима је учествовао од почетка године, што би такође био својеврстан рекорд.

7. Ролан Гарос

Ако је икада било право време да Новак освоји Париз, то је сада. Рафа Надал је у изузетно лошој форми, док Федерер апсолутно не представља претњу нашем тенисеру.

8. Забава у Паризу

Навелико су познате караоке које челници Ролан Гароса организују сваке године, а којима се наш тенисер посебно радује.

9. Федерер је КОНАЧНО рекао нешто лепо о њему

И док Роџер Федерер често критикује нашег тенисера, он је у недавном интервјуу рекао како нико не цени довољно Новакове рекорде.

10. Пре 11 година је освојио свој први челинџер

Тачно је 11 година прошло од како се Новак Ђоковић отиснуо у велики свет тениса и донео кући први пехар.

11. Фотке из детињства

А да је Новак од малена обожавао тенис, доказују и фотке на којима као мали дува свећице са торте у облику рекета.

12. Подржава децу са проблемима у развоју

Видео све говори...

13. Подржава децу на сваком кораку

Упркос томе што је у Милану био заузет у представљању својих производа, Новак је издвојио мало времена да се поигра са децом.

14. Талентован је и за друге спортове

Новак обожава фудбал, а недавно је играо и за принца Алберта, када му је додељена и капитенска трака.

15. Прави је шоумен

Новак не пропушта прилику да забави публику и поред тениса, а то је доказао по небројени пут у игри са Мики Маусом.

16. Цени људе који су му помогли да дође до врха

Наравно, реч је о његовим родитељима, којима се захвалио након турнира у Риму и то пошто их је пустио да га пољубе пред фотографима.

17. Сујеверан је

При сваком доласку и победе на Вимблдону, Новак поједе мало траве, а то је почео да практикује и у Паризу, где је окусио мало шљаке.

18. Дружи се и са волонтерима

Никако не треба заборавити сцену са прошлогодишњег Ролан Гароса, када је позвао момка који скупља лоптице да седне и попије пиће са њим током меча.

19. Учествује и у туђим хуманитарним акцијама

Током боравка у Риму, Новак се одазвао хуманитарној акцији фудбалског клуба Рома, па је уз Франческа Тотија одиграо неколико гемова.

20. Вратио је у игру Типсаревића

Након озбиљне повреде коју је Јанко Типсаревић претрпео, управо је Новак Ђоковић био тај који је са нашим тенисером одиграо неколико дублова и тако га вратио у професионалне воде.

21. Играо за репрезентацију и повређен

Упркос болној повреди коју је претрпио 2011. године, Новак је насупио у мечу против Дел Потра који је касније и предао. Ђоковић је исту ствар поновио неколико година касније, с тим што је овог пута издржао цео меч.

22. Избегавао свађе са другим тенисерима

И док су га неки од тенисера критиковали како фолира повреде током мечева и да врши притисак на судије, Новак је увек био изнад тога и није желео да се обрачунава са њима.

23. Има одличну сарадњу са тренерима

Борис Бекер и Маријан Вајда су два човека која су успела да спреме нашег тенисера за прво место, а Новак никада није пропуштао прилику да им се захвали али и да се забаве заједно на теренима.

24. Пријатељство са противницима

Енди Мареј је почео каријеру паралелно уз Новака пре скоро 15 година, а иако се често сусрећу у финалима и мечевима за славу и титуле, њихово пријатељство је и даље постојано.

25. Поставио је рекорде у финалима

Ноле је успео да игра финала свих девет Мастерс 1000 турнира који постоје на АТП турнеји.

26. Раме уз раме са великанима

Ђоковић дели прво место са Бјорном Боргом као једини играчи који побеђују на мечевима након добијеног првог сета. Њихов скор је 558-26.

27. Средњошколска љубав

Новак и Јелена су се упознали давне 2005. године, а упркос бројним недаћама које све парове задесе, они су истрајали и венчали се прошле године.

28. ЈЕР ЋЕ ДА ОСВОЈИ РОЛАН ГАРОС!

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НИК

23.05.2015 05:26

ВОЛИО БИХ ДА НОЛЕ ОСВОЈИ СВЕ СТО ИМА ДА ОВИ КРЕТЕНИ ПОЦРКАЈУ ГЛЕДАЈУЦИ. ОД СРЦА ГА ВОЛИМ. СРЕТНО НОЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нејаки Урос

23.05.2015 07:24

Најискреније цеститке.

ОДГОВОРИТЕ