Evo 28 razloga za slavlje 28. rođendana Đokovića...!

Najboji srpski i svetski teniser Novak Đoković, danas puni 28 godina, a rođendan će dočekati na žrebu turnira Rolan Garos, na kom je prvi nosilac. I dok Novak verovatno neće praviti neke velike žurke kako bi proslavio ovaj jubilej, mi smo izabrali 28 stvari zbog kojih bi teniser trebao i te kako da se raduje!

Tenis 22.05.2015 | 21:00
Evo 28 razloga za slavlje 28. rođendana Đokovića...!

1. Najbolji je na svetu

Novak je već duže vreme broj jedan na ATP listi i ne postoje naznake da će se to promeniti u skorije vreme, jer naš teniser igra u životnoj formi i to ništa ne može da poremeti.

2. Porodica

Đoković je pre nekoliko meseci postao ponosan tata malog Stefana, koji je doputovao u Pariz sa mama Jelenom, da bodri tatu sa tribina.

3. Grend slem titule

Novak je u svojoj karijeri uspeo da osvoji čak osam grend slem titula i to čak pet Australijan opena, dva Vimbldona i jedan US open.

4. Forma

Naš teniser je u odličnoj formi pred Pariz, s obzirom na to da je bio neprikosnoven u Rimu, gde je s lakoćom pobedio Federera.

5. Pobede

Ukoliko pobedi već u prvom kolu Rolan Garosa, to će biti 28. pobeda u nizu za Đokovića od početka sezone.

6. Pehari

Noleta u Parizu čeka i peti trofej od šest turnira na kojima je učestvovao od početka godine, što bi takođe bio svojevrstan rekord.

7. Rolan Garos

Ako je ikada bilo pravo vreme da Novak osvoji Pariz, to je sada. Rafa Nadal je u izuzetno lošoj formi, dok Federer apsolutno ne predstavlja pretnju našem teniseru.

8. Zabava u Parizu

Naveliko su poznate karaoke koje čelnici Rolan Garosa organizuju svake godine, a kojima se naš teniser posebno raduje.

9. Federer je KONAČNO rekao nešto lepo o njemu

I dok Rodžer Federer često kritikuje našeg tenisera, on je u nedavnom intervjuu rekao kako niko ne ceni dovoljno Novakove rekorde.

10. Pre 11 godina je osvojio svoj prvi čelindžer

Tačno je 11 godina prošlo od kako se Novak Đoković otisnuo u veliki svet tenisa i doneo kući prvi pehar.

11. Fotke iz detinjstva

A da je Novak od malena obožavao tenis, dokazuju i fotke na kojima kao mali duva svećice sa torte u obliku reketa.

12. Podržava decu sa problemima u razvoju

Video sve govori...

13. Podržava decu na svakom koraku

Uprkos tome što je u Milanu bio zauzet u predstavljanju svojih proizvoda, Novak je izdvojio malo vremena da se poigra sa decom.

14. Talentovan je i za druge sportove

Novak obožava fudbal, a nedavno je igrao i za princa Alberta, kada mu je dodeljena i kapitenska traka.

15. Pravi je šoumen

Novak ne propušta priliku da zabavi publiku i pored tenisa, a to je dokazao po nebrojeni put u igri sa Miki Mausom.

16. Ceni ljude koji su mu pomogli da dođe do vrha

Naravno, reč je o njegovim roditeljima, kojima se zahvalio nakon turnira u Rimu i to pošto ih je pustio da ga poljube pred fotografima.

17. Sujeveran je

Pri svakom dolasku i pobede na Vimbldonu, Novak pojede malo trave, a to je počeo da praktikuje i u Parizu, gde je okusio malo šljake.

18. Druži se i sa volonterima

Nikako ne treba zaboraviti scenu sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada je pozvao momka koji skuplja loptice da sedne i popije piće sa njim tokom meča.

19. Učestvuje i u tuđim humanitarnim akcijama

Tokom boravka u Rimu, Novak se odazvao humanitarnoj akciji fudbalskog kluba Roma, pa je uz Frančeska Totija odigrao nekoliko gemova.

20. Vratio je u igru Tipsarevića

Nakon ozbiljne povrede koju je Janko Tipsarević pretrpeo, upravo je Novak Đoković bio taj koji je sa našim teniserom odigrao nekoliko dublova i tako ga vratio u profesionalne vode.

21. Igrao za reprezentaciju i povređen

Uprkos bolnoj povredi koju je pretrpio 2011. godine, Novak je nasupio u meču protiv Del Potra koji je kasnije i predao. Đoković je istu stvar ponovio nekoliko godina kasnije, s tim što je ovog puta izdržao ceo meč.

22. Izbegavao svađe sa drugim teniserima

I dok su ga neki od tenisera kritikovali kako folira povrede tokom mečeva i da vrši pritisak na sudije, Novak je uvek bio iznad toga i nije želeo da se obračunava sa njima.

23. Ima odličnu saradnju sa trenerima

Boris Beker i Marijan Vajda su dva čoveka koja su uspela da spreme našeg tenisera za prvo mesto, a Novak nikada nije propuštao priliku da im se zahvali ali i da se zabave zajedno na terenima.

24. Prijateljstvo sa protivnicima

Endi Marej je počeo karijeru paralelno uz Novaka pre skoro 15 godina, a iako se često susreću u finalima i mečevima za slavu i titule, njihovo prijateljstvo je i dalje postojano.

25. Postavio je rekorde u finalima

Nole je uspeo da igra finala svih devet Masters 1000 turnira koji postoje na ATP turneji.

26. Rame uz rame sa velikanima

Đoković deli prvo mesto sa Bjornom Borgom kao jedini igrači koji pobeđuju na mečevima nakon dobijenog prvog seta. Njihov skor je 558-26.

27. Srednjoškolska ljubav

Novak i Jelena su se upoznali davne 2005. godine, a uprkos brojnim nedaćama koje sve parove zadese, oni su istrajali i venčali se prošle godine.

28. JER ĆE DA OSVOJI ROLAN GAROS!

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NIK

23.05.2015 05:26

VOLIO BIH DA NOLE OSVOJI SVE STO IMA DA OVI KRETENI POCRKAJU GLEDAJUCI. OD SRCA GA VOLIM. SRETNO NOLE.

ODGOVORITE
Name

Nejaki Uros

23.05.2015 07:24

Najiskrenije cestitke.

ODGOVORITE