Додатна дестабилизација Србије и Вучића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је посљедња одлука Хашког трибунала о обавезујућем налогу за лидера радикала Војислава Шешеља да се врати у хашки притвор донесена с циљем додатне дестабилизације Србије, њене Владе и самог премијера Александра Вучића.

Србија 22.05.2015 | 17:20
Додатна дестабилизација Србије и Вучића

"Мислим да се та сага о Шешељу наставља и да је његово пуштање искоришћено да се додатно дестабилизује Србија и изврши атак на стабилност власти премијера Вучића и његову личну позицију", рекао је Додик новинарима у Београду, коментаришући информације из Српске радикалне странке /СРС/ да је Жалбено вијеће Хашког трибунала наложило да Шешељ најдаље до 26. маја буде враћен у притвор у Шевенингену.

Он је указао да су се такви исти покушаји могли видјети и према Републици Српској када су је жељели додатно понизити и довести у неугодну позицију.

Предсједник Српске констатовао је да чињеница да је Шешељ провео 12 година у хашком притвору без пресуде говори о томе о каквој је правди ријеч.

"Ту нити има система, нити правде. Немогуће је да држите човјека у притвору 12 година и да га тек осуђујете за пропусте у раду у процедурама самог суђења. Нисте му ништа доказали од конкретних ствари", рекао је Додик.

Додик је оцијенио да није било ни разлога да се изда овај обавезујући налог, без видљивих термина о томе када ће у Хагу бити изречена пресуда Шешељу, већ је то додатни притисак на саму Србију и покушај дестабилизације те државе и самог Вучића.

"То сам имао прилику да доживим и преживим у ранијим периодима и знам како то изгледа", рекао је Додик.

Он је истакао да та спирала удара и понижења који долазе од неких међународних фактора према укупном српском народу не престаје.

Додик је рекао да ти фактори увијек из арсенала извуку неке старе методе, за које се мислило да су заборављене и да су прошле.

"Наравно да нису заборављене, нити су прошле", рекао је Додик.

Члан Предсједничког колегијума СРС-а Миљан Дамјановић изјавио је Срни да има поуздане информације да је одлука Жалбеног вијећа Хашког трибунала да лидер СРС најдаље до 26. маја буде враћен у притвор у Шевенингену већ стигла на адресу у Немањиној.

Служба за сарадњу са медијима Хашког трибунала није могла данас да потврди информацију да је Жалбено вијеће тог суда донијело било какву одлуку у вези са Шешељем и његовим повратком у притворску јединицу Трибунала.

Ни Министарство правде Србије није добило никакав допис који би се односио на Шешеља и његов евентуални повратак у Хаг.

Шешељ се на привременој слободи, на коју је пуштен због лошег здравственог стања, налази од 14. новембра. Он се у Србију вратио неосуђен, након 11 година проведених у притвору. Шешељ је више пута поновио да се неће добровољно вратити у Хаг.

Извор: СРНА

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

абц

22.05.2015 15:38

Ахахаха Додо ду.....ац Сад ти није Вуцко, побацај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николић Томо

22.05.2015 16:10

Ај бре што овај босанац лупа.

Name

БЛ

22.05.2015 15:41

Боли ме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЈО

22.05.2015 15:51

ЈА ПУСТЕН ДА СЕ ЛИЈЕЦИ ТО ЈЕ ТАЦНО. А НЕ ДА РАДИ ОНО СТО ЈЕ РАДИО И ПРИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

22.05.2015 16:23

Он о Сесељу прица. Ста ти је са кумом Радисицем је ли се са тобом враца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чичамича

22.05.2015 16:50

Да ли је ово изјава истог оног Милорада Д. из 1998,99...У то време био је спреман да многе хапси и у Хаг шаље а сад??

ОДГОВОРИТЕ
Name

777

22.05.2015 17:36

Овај Додик је дефинитивно велики дволичњак какве изјаве је износијо и птице на грани знају све против Републике Српске и хашких оптуженика а сад све ради другачије није њему лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

22.05.2015 21:15

Миле,кад ти одеш неће Нико закукат за тобом

Name

Од ниста нема ниста

23.05.2015 06:57

Има једна народна изрека,која казе:"ако ниси у могуцности да непријатеља победис,онда му се придрузи".Питам се,ста це цовек ако у обзир не долази ни придрузење, ни победа, ни помирење,ни опрост,једноставно ниста?

ОДГОВОРИТЕ