Стошић доводи Видаковића у Звезду?!

Ако Црвена звезда жели Владу Стошића за спортског директора, онда ће се он питати и око избора тренера, а то ће бити – Ристо Видаковић!

Фудбал 23.05.2015 | 17:00
Стошић доводи Видаковића у Звезду?!

Ствар је проста.

Ако ФК Црвена звезда озбиљно жели да ангажује бившег играча Владу Стошића за спортског директора, којег нема од када су играчи отерали Зорана Стојадиновића, онда ће и спортски директор поставити новог – тренера.

МОНДО сазнаје да ће пред Управу црвено-белих бити постављен следећи сценарио: Стошић директор? Ристо Видаковић тренер!

Наиме, неименовани извор нашег портала открива да је Видаковић последње у низу, али вероватно најозбиљније име, које се доводи у везу са местом које ће још у недељу од 17 до 18:45 припадати Ненаду Лалатовићу.

Откуд Видаковић у игри? Стошић и он провели су две заједничке године у Бетису (1994-1996), после чега ће Видаковић оставити дубок играчки траг, а Стошић се много година касније (2010) вратити у клуб и дати свој печат као директор.

Видаковић, рођен 5. јануара 1969. године у Шековићима (БиХ), играо је за Црвену звезду од 1992. до 1994. године, када је отишао у Бетис у ком се задржао чак до 2000. године. Након што је одиграо још по сезону за Осасуну и Поли Ехидо, некада снажни и поуздани штопер посветио се тренерском послу, а почео га је у Фудбалском савезу Србије.

Био је асистент првом селектору Србије, Хавијеру Клементеу, у периоду када је садашњи генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, био председник Савеза. Потом, Видаковић је асистирао и у стручном штабу Мурсије, да би потом самостално водио шпанске клубове Есију и Кадиз, Бетис Б и Мотагуу из Хондураса.

Од 2013. године нема профи ангажман...

Стошић, који би требало данас или у суботу да се састане са челницима Звезде, рођен је 31. јануара 1965. у Врању, а за Звезду је играо од 1984. до 1991. године, када је отишао у Мајорку, а поклопило се да је исте године, 1994, стигао у Севиљу са Видаковићем и потписао за Бетис.

Ово познанство, није немогуће, погураће у други план Норвежанина Тронда Јохана Солида, који се као алтернатива за Лалатовићевог наследника појавио само – дан раније! Пре тога, до дана када се у Љутице Богдана појавио графит: "Косане одлази", први кандидат за тренера (бар у медијима) био је Миодраг Косановић из Новог Пазара (за кога нису били сви у клубу).

До следећег јављања са "Маракане"...

Коментари / 0

Оставите коментар