Stošić dovodi Vidakovića u Zvezdu?!

Ako Crvena zvezda želi Vladu Stošića za sportskog direktora, onda će se on pitati i oko izbora trenera, a to će biti – Risto Vidaković!

Fudbal 23.05.2015 | 17:00
Stošić dovodi Vidakovića u Zvezdu?!

Stvar je prosta.

Ako FK Crvena zvezda ozbiljno želi da angažuje bivšeg igrača Vladu Stošića za sportskog direktora, kojeg nema od kada su igrači oterali Zorana Stojadinovića, onda će i sportski direktor postaviti novog – trenera.

MONDO saznaje da će pred Upravu crveno-belih biti postavljen sledeći scenario: Stošić direktor? Risto Vidaković trener!

Naime, neimenovani izvor našeg portala otkriva da je Vidaković poslednje u nizu, ali verovatno najozbiljnije ime, koje se dovodi u vezu sa mestom koje će još u nedelju od 17 do 18:45 pripadati Nenadu Lalatoviću.

Otkud Vidaković u igri? Stošić i on proveli su dve zajedničke godine u Betisu (1994-1996), posle čega će Vidaković ostaviti dubok igrački trag, a Stošić se mnogo godina kasnije (2010) vratiti u klub i dati svoj pečat kao direktor.

Vidaković, rođen 5. januara 1969. godine u Šekovićima (BiH), igrao je za Crvenu zvezdu od 1992. do 1994. godine, kada je otišao u Betis u kom se zadržao čak do 2000. godine. Nakon što je odigrao još po sezonu za Osasunu i Poli Ehido, nekada snažni i pouzdani štoper posvetio se trenerskom poslu, a počeo ga je u Fudbalskom savezu Srbije.

Bio je asistent prvom selektoru Srbije, Havijeru Klementeu, u periodu kada je sadašnji generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, bio predsednik Saveza. Potom, Vidaković je asistirao i u stručnom štabu Mursije, da bi potom samostalno vodio španske klubove Esiju i Kadiz, Betis B i Motaguu iz Hondurasa.

Od 2013. godine nema profi angažman...

Stošić, koji bi trebalo danas ili u subotu da se sastane sa čelnicima Zvezde, rođen je 31. januara 1965. u Vranju, a za Zvezdu je igrao od 1984. do 1991. godine, kada je otišao u Majorku, a poklopilo se da je iste godine, 1994, stigao u Sevilju sa Vidakovićem i potpisao za Betis.

Ovo poznanstvo, nije nemoguće, poguraće u drugi plan Norvežanina Tronda Johana Solida, koji se kao alternativa za Lalatovićevog naslednika pojavio samo – dan ranije! Pre toga, do dana kada se u Ljutice Bogdana pojavio grafit: "Kosane odlazi", prvi kandidat za trenera (bar u medijima) bio je Miodrag Kosanović iz Novog Pazara (za koga nisu bili svi u klubu).

Do sledećeg javljanja sa "Marakane"...

Komentari / 0

Ostavite komentar