ФИНА ублажава казну Рађену?!

Ватерполиста ће вероватно избећи максималну - четворогодишњу суспензију, пишу Наше новине.

Остали спортови 23.05.2015 | 12:20
ФИНА ублажава казну Рађену?!

Никола Рађен помирио се са неизбежном суспензијом због свог "пада" на анти-допинг тесту и обећао да ће учинити све да исправи ту грешку.

Правила су јасна и предвиђају му максималну суспензију од четири године. С обзиром на то да му је 30, најтежа санкција би сасвим извесно означила и крај његове каријере.

Међутим, можда неће бити радикално кажњен.

Српски ватерполиста могао би да буде помилован и да не добије максималну казну од четири године, откривају Наше новине у четвртак.

Према писању тог листа, добро упућени извор у читав случај објаснио је да постоји велика вероватноћа да Рађен не буде санкционисан максималном казном од четири године.

"Верујем да ће ФИНА, која води цео случај, узети у обзир искрено покајање Николе Рађена. Он заиста жели да исправи грешку коју је направио и спреман је да прихвати сваку, па и ону најтежу казну. Поред тога, нема сумње да ће ФИНА узети у обзир и то што допинг није користио због побољшања спортских резултата"

"Такође, олакшавајућа околнст је и то што није тражио такозвани 'Б' узорак, већ је одмах признао и показао жељу да његов случај буде пример другима, као и то што му је ово први прекршај у каријери. Не би било изненађење да му буде изречена суспензија од две године", открио је саговорник Наших новина.

У међувремену, ВК Олимпијакос раскинуо је уговор са српским интернационалцем, према којем је Рађен зараживао 120.000 евра по сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар