FINA ublažava kaznu Rađenu?!

Vaterpolista će verovatno izbeći maksimalnu - četvorogodišnju suspenziju, pišu Naše novine.

Ostali sportovi 23.05.2015 | 12:20
FINA ublažava kaznu Rađenu?!

Nikola Rađen pomirio se sa neizbežnom suspenzijom zbog svog "pada" na anti-doping testu i obećao da će učiniti sve da ispravi tu grešku.

Pravila su jasna i predviđaju mu maksimalnu suspenziju od četiri godine. S obzirom na to da mu je 30, najteža sankcija bi sasvim izvesno označila i kraj njegove karijere.

Međutim, možda neće biti radikalno kažnjen.

Srpski vaterpolista mogao bi da bude pomilovan i da ne dobije maksimalnu kaznu od četiri godine, otkrivaju Naše novine u četvrtak.

Prema pisanju tog lista, dobro upućeni izvor u čitav slučaj objasnio je da postoji velika verovatnoća da Rađen ne bude sankcionisan maksimalnom kaznom od četiri godine.

"Verujem da će FINA, koja vodi ceo slučaj, uzeti u obzir iskreno pokajanje Nikole Rađena. On zaista želi da ispravi grešku koju je napravio i spreman je da prihvati svaku, pa i onu najtežu kaznu. Pored toga, nema sumnje da će FINA uzeti u obzir i to što doping nije koristio zbog poboljšanja sportskih rezultata"

"Takođe, olakšavajuća okolnst je i to što nije tražio takozvani 'B' uzorak, već je odmah priznao i pokazao želju da njegov slučaj bude primer drugima, kao i to što mu je ovo prvi prekršaj u karijeri. Ne bi bilo iznenađenje da mu bude izrečena suspenzija od dve godine", otkrio je sagovornik Naših novina.

U međuvremenu, VK Olimpijakos raskinuo je ugovor sa srpskim internacionalcem, prema kojem je Rađen zaraživao 120.000 evra po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar