Алонсо тврди: Ф1 иде у погрешном правцу!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо рекао је да најављене промене правила за 2017. годину говоре да Формула 1 иде у погрешном смеру.

Остали спортови 22.05.2015 | 08:20
Алонсо тврди: Ф1 иде у погрешном правцу!

Челници шампионата недавно су постигли договор да врате доливање горива и учине болиде још бржим у склопу великих промена које су најављене.

„Ако се то деси, добићемо правила које је требало да имамо пре седам-осам година. То значи да у последњих четири-пет година идемо у погрешном смеру“, нагласио је Алонсо.

Двоструки светски шампион је истакао да је прошла деценија откако се последњи пут осећао исцрпљено на крају неке трке.

„Болиди су тада били осам секунди бржи“, рекао је 33-годишњи Алонсо о болидима када је освојио своје титуле 2005. и 2006. године, „Инжењери су били прорачунати. Победника овогодишње трке у Малезији би шест пута прешао за цео круг победник трке из 2006. године. Када сте осам секунди по кругу бржи, то је физички и психички много захтевно и сви су ишли до својих граница“.

Шпанац је истакао да је сада кључни тренутак да модерни болиди Формуле 1 буду много бржи. Алонсо наглашава да садашњи болиди тешко проналазе свој ритам, а у трци су тек нешто бржи од болуида ГП2 серије, што је довело до смањења броја навијача на трибинама.

„Не смемо да будемо за секунду бржи од ГП2 серије јер су трибине празне. То је прави знак да Формула 1 не иде у правом смеру. Надам се да ће сада бити направљене праве промене и да ћемо видети најбрже аутомобиле на свету на стази у будућности“, истакао је Алонсо.

Алонсо се ове сезоне вратио у Мекларен и за сада није ни близу резултата какви се од њега очекују, пошто је завршио две од четири трке које је возио, и то обе ван освајача бодова.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 се наставља у недељу Великом наградом Монака.

Коментари / 0

Оставите коментар