Неприхватљива изјава Лаврова о Македонији

Шеф бугарске дипломатије Данијел Митов оцијенио је да је изјава руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да се предлажу идеје за подјелу Македоније између Бугарске и Албаније неодговорна и неприхватљива, пренијела је македонска агенција МИА.

Свијет 21.05.2015 | 13:35
Неприхватљива изјава Лаврова о Македонији

Добро су позната сва искушења кроз која пролази Република Македонија на путу до успостављања и јачања њене државне независности и суверенитета.

Све вријеме само је Бугарска била земља која је пружала највећу подршку независности Македоније и постала гарант за њен територијални интегритет.

"Подсјећамо да је Бугарска била прва земља која је признала Македонију и да је ова одлука била кључна за стабилност у Југоисточној Европи", каже се у писаном саопштењу Митова објављеном на веб страници бугарског МИП-а.

Митов наглашава да су неприхватљиви покушаји да се стави под сумњу европски поредак у региону и територијални интегритет Македоније.

"Стабилност свих земаља Југоисточне Европе је за нас од огромног значаја и покушај земаља ван региона да поткопају ову стабилност преко сличних сугестија треба да буду прекинути. Бугарска ће наставити да буде гарант независности и територијалног интегритета Републике Македоније и у то нико не може да сумња", рекао је бугарски министар Митов.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је јуче у говору пред руским парламентом у Москви рекао да догађања у Македонији произилази из жеље да се утиче на Владу премијера Николе Груевског у вези одбијања да се прикључи санкцијама против Русије и подршке коју дају пројекту "Турски ток".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мало морген

21.05.2015 11:39

Само не треба дијелити, него само припојити Србији сто и јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

21.05.2015 11:51

Ево ко вам хуска иза ледја и коме смета мир на југу Балкана. Јуце цитам како он мисли да су то утицаји из вана, а тацно зна да су то они само сто кривицу треба пребацити на неког другог

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

21.05.2015 13:22

Американци батице американци су прави прпблем. Не вјеруј у све сто процитас. Какви те руси снасли хахаха Сјајно

Name

ау

22.05.2015 03:55

Какву глупост предлазес да се припоји Србији " да има висе проблема"

ОДГОВОРИТЕ