Neprihvatljiva izjava Lavrova o Makedoniji

Šef bugarske diplomatije Danijel Mitov ocijenio je da je izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da se predlažu ideje za podjelu Makedonije između Bugarske i Albanije neodgovorna i neprihvatljiva, prenijela je makedonska agencija MIA.

Svijet 21.05.2015 | 13:35
Neprihvatljiva izjava Lavrova o Makedoniji

Dobro su poznata sva iskušenja kroz koja prolazi Republika Makedonija na putu do uspostavljanja i jačanja njene državne nezavisnosti i suvereniteta.

Sve vrijeme samo je Bugarska bila zemlja koja je pružala najveću podršku nezavisnosti Makedonije i postala garant za njen teritorijalni integritet.

"Podsjećamo da je Bugarska bila prva zemlja koja je priznala Makedoniju i da je ova odluka bila ključna za stabilnost u Jugoistočnoj Evropi", kaže se u pisanom saopštenju Mitova objavljenom na veb stranici bugarskog MIP-a.

Mitov naglašava da su neprihvatljivi pokušaji da se stavi pod sumnju evropski poredak u regionu i teritorijalni integritet Makedonije.

"Stabilnost svih zemalja Jugoistočne Evrope je za nas od ogromnog značaja i pokušaj zemalja van regiona da potkopaju ovu stabilnost preko sličnih sugestija treba da budu prekinuti. Bugarska će nastaviti da bude garant nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Republike Makedonije i u to niko ne može da sumnja", rekao je bugarski ministar Mitov.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je juče u govoru pred ruskim parlamentom u Moskvi rekao da događanja u Makedoniji proizilazi iz želje da se utiče na Vladu premijera Nikole Gruevskog u vezi odbijanja da se priključi sankcijama protiv Rusije i podrške koju daju projektu "Turski tok".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Malo morgen

21.05.2015 11:39

Samo ne treba dijeliti, nego samo pripojiti Srbiji sto i jeste

ODGOVORITE
Name

Dodano

21.05.2015 11:51

Evo ko vam huska iza ledja i kome smeta mir na jugu Balkana. Juce citam kako on misli da su to uticaji iz vana, a tacno zna da su to oni samo sto krivicu treba prebaciti na nekog drugog

ODGOVORITE
Name

subara

21.05.2015 13:22

Amerikanci batice amerikanci su pravi prpblem. Ne vjeruj u sve sto procitas. Kakvi te rusi snasli hahaha Sjajno

Name

au

22.05.2015 03:55

Kakvu glupost predlazes da se pripoji Srbiji " da ima vise problema"

ODGOVORITE