Објављена Бин Ладенова документа

Амерички обавештајни званичници објавили су документа, пронађена на локацији у Пакистану где су амерички специјалци убили вођу Ал Каиде Осаму бин Ладена.

Свијет 20.05.2015 | 17:50
Објављена Бин Ладенова документа

У саопштењу канцеларије директора Обавештајне службе се наводи да је објављивање докумената уследило након "ригорозне" провере америчких владиних агенција и "у складу је са председниковим позивом за повећаном траспарентношћу у складу са прерогативима националне безбедности".

Материјал који је објављен садржи низ докумената са којих је скинута ознака тајности, листу књига на енглеском језику које су пронађене на месту где се бин Ладен скривао, као и материјал других екстремистичких група, пренео је Ројтерс.

"У интересу је америчке јавности, за грађане, академике, новинаре и историчаре, да имају прилику да прочитају и разумеју бин Ладенова документа", рекао је председавајући обавештајног комитета Представничког дома Девин Нуњес у саопштењу.

Нуњес је рекао да објављивање 86 нових извештаја, чиме је укупан број докумената са којих је скинута ознака тајности повећан на 120, представља "корак у правом смеру".

Америчке снаге су убиле бин Ладена, вођу терористичке организације одговорне за нападе на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001, у акцији чија је мета био комплекс у пакистанском граду Аботабаду, подсетила је британска агенција.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

20.05.2015 16:21

Прво га подрзавају Амери,па га онда убију!Изгледа да це са Албанцима да понови тај сценарио!!!!Али само ако Амери додју памети!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

20.05.2015 16:51

Објављени Бин Ладенови документи. Ех...

ОДГОВОРИТЕ