Ове ствари треба да знате ако путујете у Азију

Иако се путовања често повезују само с оним позитивним искуствима, то понекад и није баш скроз тачно.

Путовања 20.05.2015 | 12:04
Ове ствари треба да знате ако путујете у Азију

У наставку истражите неколико чињеница које би вас могле натерати на размишљања, а све у сврху да још боље проведете свој драгоцени годишњи одмор.

1. Предвиђа се како чак 70 одсто новца потрошеног од стране туриста, одлази из Азије. Готово све што туристи потроше у релативно сиромашним државама, одлази на банковне рачуне мултинационалних хотелских ланаца, ресторана и туристичких агенција.

2. Фул Мун журке који се организују у Ко Пхангану, се свакога дана изнова боре са чак 12 тона отпада! Иако је овај фестивал прекрасан доживљај, смеће је велики проблем. Пластичне боце, лименке и кесе нимало не доприносе квалитету јутарњег џогинга...

3. Једна четвртина острва Борацаy на Филипинима је у власништву међународних компанија. Међутим није то случај само овде, често хотели и компаније купују земљишта широм света како би изградили што веће туристичке садржаје, и тако имали велику корист.

4. Један просечан голф терен у некој тропској земљи у Азији троши исто онолико воде као и град са 60.000 становника! Ово је бројка о којој би сви требало мало да се запитају.

5. Иако туристи често говоре како док путују воле своје време да проводе са локалцима, статистике показују супротно. Чак 85 одсто путника се на пропутовању Азијом дружи само са другим путницима.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар