Финансијска полиција у 27 фирми у ФБиХ

Министар енергије, рударства и индустрије Федерације БиХ Реуф Бајровић затражио је од федералне Финасијске полиције да обави увид у рад 27 предузећа у којима ово министарство врши овлаштења по основу учешћа државног капитала.

Босна и Херцеговина 20.05.2015 | 10:13
Финансијска полиција у 27 фирми у ФБиХ

Ријеч је о фирмама "Агрокомерц" Велика Кладуша, "БХ-гас" Сарајево, "БИНАС" Бугојно, "Енергоинвесткомет" Сарајево, "Игман" Коњиц, "КТК" Високо, "Оператор - терминалифедерације" Сарајево, "Унис тулс" Сарајево, "Унис група" Илиџа, "Зрак" Сарајево, "Алуминиј" Мостар, "БНТ Творница машина и хидраулике" Нови Травник, "Босналијек" Сарајево.

На листи су и сарајевска предузећа "Енергоинвест", "Енергопетрол" и "Хидроградња", "Криваја" Завидовићи, "Електропривреда ХЗХБ", "Електропривреда БиХ", Конфекција "Борац" Травник, "Претис" Вогошћа, "ПС Витезит" Ремонтни завод Травник, РМУ "Бановићи", Техничко-ремонтни завод Хаџићи, "УНИС гинекс" Горажде и "Жељезара" Зеница, пише "Дневни аваз".

Предсједник ДФ-а Жељко Комишић изјавио је након јучерашњег састанка са замјеником предсједника СДА Бакиром Изетбеговићем и лидером ХДЗ-за БиХ Драганом Човићем да је постигнут договор да ће се у фирмама у којима вланништво има ФБиХ, а негативно послују, ићи у смјену управљачких структура.

Након договора федералних лидера, ДФ је јуче потврдио да ће, ако буде смјене управљачких структура у фирмама у ФБиХ, вршиоци дужности моћи да буду именовани само до окончања конкурсних процедура.

(Срна)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

абц

20.05.2015 08:18

Свака цаст,да хоце И код нас у Р.Српској да то ураде било би добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ентитет снова!

20.05.2015 08:55

Оно сто се десава у ФБиХ је сан сваког становника РС, наставите да сањате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

20.05.2015 12:19

Ма како да не...

Name

лазо

20.05.2015 09:25

посаљите финансијску у опстину невесије па да видите ста је миковиц бранислав покро.упласио се истрага па против босица ради да неби одговаро за криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

20.05.2015 09:58

КОМСИЦУ ПРЕТРЕСИ И ЦЕСТЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ НА ЦЕЛУ СА ЕНСАДОМ КАРИЦЕМ И ПОГЛЕДАЈ СПРЕГУ ЕУРО АСФАЛТА ТЈ ХАМЕДА РАМИЦА СА ЊИМ И ПРОВЈЕРИ КРИМИНАЛНУ ГРАДЊУ ТРАСЕ СВИЛАЈ ОДЗАК НИСТА НИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ КУПУЈУ НАДЗОР А КАСНЕ БАР 1 ГОДИНУ И НЕМА ПЕНАЛА

ОДГОВОРИТЕ