Finansijska policija u 27 firmi u FBiH

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Reuf Bajrović zatražio je od federalne Finasijske policije da obavi uvid u rad 27 preduzeća u kojima ovo ministarstvo vrši ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala.

Bosna i Hercegovina 20.05.2015 | 10:13
Finansijska policija u 27 firmi u FBiH

Riječ je o firmama "Agrokomerc" Velika Kladuša, "BH-gas" Sarajevo, "BINAS" Bugojno, "Energoinvestkomet" Sarajevo, "Igman" Konjic, "KTK" Visoko, "Operator - terminalifederacije" Sarajevo, "Unis tuls" Sarajevo, "Unis grupa" Ilidža, "Zrak" Sarajevo, "Aluminij" Mostar, "BNT Tvornica mašina i hidraulike" Novi Travnik, "Bosnalijek" Sarajevo.

Na listi su i sarajevska preduzeća "Energoinvest", "Energopetrol" i "Hidrogradnja", "Krivaja" Zavidovići, "Elektroprivreda HZHB", "Elektroprivreda BiH", Konfekcija "Borac" Travnik, "Pretis" Vogošća, "PS Vitezit" Remontni zavod Travnik, RMU "Banovići", Tehničko-remontni zavod Hadžići, "UNIS gineks" Goražde i "Željezara" Zenica, piše "Dnevni avaz".

Predsjednik DF-a Željko Komišić izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem i liderom HDZ-za BiH Draganom Čovićem da je postignut dogovor da će se u firmama u kojima vlanništvo ima FBiH, a negativno posluju, ići u smjenu upravljačkih struktura.

Nakon dogovora federalnih lidera, DF je juče potvrdio da će, ako bude smjene upravljačkih struktura u firmama u FBiH, vršioci dužnosti moći da budu imenovani samo do okončanja konkursnih procedura.

(Srna)

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

abc

20.05.2015 08:18

Svaka cast,da hoce I kod nas u R.Srpskoj da to urade bilo bi dobro.

ODGOVORITE
Name

Entitet snova!

20.05.2015 08:55

Ono sto se desava u FBiH je san svakog stanovnika RS, nastavite da sanjate...

ODGOVORITE
Name

abc

20.05.2015 12:19

Ma kako da ne...

Name

lazo

20.05.2015 09:25

posaljite finansijsku u opstinu nevesije pa da vidite sta je mikovic branislav pokro.uplasio se istraga pa protiv bosica radi da nebi odgovaro za kriminal

ODGOVORITE
Name

SA

20.05.2015 09:58

KOMSICU PRETRESI I CESTE FEDERACIJE NA CELU SA ENSADOM KARICEM I POGLEDAJ SPREGU EURO ASFALTA TJ HAMEDA RAMICA SA NJIM I PROVJERI KRIMINALNU GRADNJU TRASE SVILAJ ODZAK NISTA NIJE PO PROJEKTU KUPUJU NADZOR A KASNE BAR 1 GODINU I NEMA PENALA

ODGOVORITE