Трикови са ајлајнером

Преко ајлајнера у боји по избору, ставите сенку у праху исте нијансе, како би шминка трајала дуже. Ако немате прецизну руку, капак прво "исцртајте" оловком за очи, па преко њега нанесите течни ајлајнер.

Мода и љепота 18.05.2015 | 12:36
Трикови са ајлајнером

За романтике и психологе очи су "огледало душе", а за жене један од главних адута у завођењу. Зато је маскара обавезна, а да бисте додатно истакли лепоту, примените следеће трикове са ајлајнером и крејоном...

Преко ајлајнера у боји по избору, ставите сенку у праху исте нијансе, како би шминка трајала дуже.

- Ако немате прецизну руку, капак прво "исцртајте" оловком за очи, па преко њега нанесите течни ајлајнер.

- Обавезно купите оловку у боји коже, па ако погрешите или вам је једна линија дебља од друге, све неправилности можете њоме да преправите.

- Проблем тамних капака решићете тако што ћете на њих нанети белу оловку за очи, па затим сенку по избору. Тако ће шминка бити постојанија, а светлије нијансе, попут розе или боје лаванде, више ће доћи до изражаја.

- Белу оловку користите и када хоћете да визуелно подигнете обрве. Нанесите је мало испод и изнад њих и "утапкајте" сунђерастом четкицом.

- Слободно се играјте бојама, испробајте омбре технику тако што ћете на унутрашњи део капка да нанесете бели ајлајнер, а на спољни тегет, црни или љубичасти.

- Ако желите да очи изгледају крупније, на ивицу доњег капка нанесите светлоплави ајлајнер.

- Да бисте савршено извукли линију, на угао ока ставите визиткарту, па потом "исцртајте" мачкасти поглед.

- Крејоном и ајлајнером лако ћете да постигнете "смоки ајс" ефекат ако исцртате неколико линија на средини капка, па их сунђерастом четкицом лагано размажете ка спољном углу ока.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар