Trikovi sa ajlajnerom

Preko ajlajnera u boji po izboru, stavite senku u prahu iste nijanse, kako bi šminka trajala duže. Ako nemate preciznu ruku, kapak prvo "iscrtajte" olovkom za oči, pa preko njega nanesite tečni ajlajner.

Moda i ljepota 18.05.2015 | 12:36
Trikovi sa ajlajnerom

Za romantike i psihologe oči su "ogledalo duše", a za žene jedan od glavnih aduta u zavođenju. Zato je maskara obavezna, a da biste dodatno istakli lepotu, primenite sledeće trikove sa ajlajnerom i krejonom...

Preko ajlajnera u boji po izboru, stavite senku u prahu iste nijanse, kako bi šminka trajala duže.

- Ako nemate preciznu ruku, kapak prvo "iscrtajte" olovkom za oči, pa preko njega nanesite tečni ajlajner.

- Obavezno kupite olovku u boji kože, pa ako pogrešite ili vam je jedna linija deblja od druge, sve nepravilnosti možete njome da prepravite.

- Problem tamnih kapaka rešićete tako što ćete na njih naneti belu olovku za oči, pa zatim senku po izboru. Tako će šminka biti postojanija, a svetlije nijanse, poput roze ili boje lavande, više će doći do izražaja.

- Belu olovku koristite i kada hoćete da vizuelno podignete obrve. Nanesite je malo ispod i iznad njih i "utapkajte" sunđerastom četkicom.

- Slobodno se igrajte bojama, isprobajte ombre tehniku tako što ćete na unutrašnji deo kapka da nanesete beli ajlajner, a na spoljni teget, crni ili ljubičasti.

- Ako želite da oči izgledaju krupnije, na ivicu donjeg kapka nanesite svetloplavi ajlajner.

- Da biste savršeno izvukli liniju, na ugao oka stavite vizitkartu, pa potom "iscrtajte" mačkasti pogled.

- Krejonom i ajlajnerom lako ćete da postignete "smoki ajs" efekat ako iscrtate nekoliko linija na sredini kapka, pa ih sunđerastom četkicom lagano razmažete ka spoljnom uglu oka.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar