Пет лоших навика због којих коса постаје све тања

Ако сте приметили да је ваша коса постала сува, беживотна или пак врло танка, време је за мале - велике промене. Доносимо 5 свакодневних рутина којима несвесно уништавамо косу.

Мода и љепота 18.05.2015 | 10:02
Пет лоших навика због којих коса постаје све тања

Врућина

Коришћење врућих помагала за стилизовање косе попут пегле, фена или папилотни, може бити врло штетно за вашу косу. Врућина оштећује фоликул длаке због чега долази до исушувања власи и тиме оне постају тање и губи свежину.

Гладовање

Ригорозне дијете могу да буду врло опасне по здравље што се одражава и на коси. Како би заштитило мозак и срце, тело током гладовања ствара залихе због којих, између осталог, долази до отпадања косе и смањеног стварања нових длака.

Мокра коса

Длаке косе су најосјетљивије када су мокре. Управо због тога, свакодневне навике попут снажног трљања пешкиром и чврстог мотања косе у пунђу или пешкир могу да оштетите длаку и узрокују пуцање и испадање косе.

Препарати

Препарати који фризуру чине чврстом и постојаном могу да штете косу и учине је крхком, танком и испуцалом. Иако ће ваше коврџе остати постојане током целог дана, не заборавите како такви препарати садрже алкохол који исушује власи.

Сунце

УВ зраке штетне су за вашу кожу, али и косу. Једнако како сунце може да оштети ћелије коже, исто се догађа и с длакама због чега коса постаје сува и танка.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар