Pet loših navika zbog kojih kosa postaje sve tanja

Ako ste primetili da je vaša kosa postala suva, beživotna ili pak vrlo tanka, vreme je za male - velike promene. Donosimo 5 svakodnevnih rutina kojima nesvesno uništavamo kosu.

Moda i ljepota 18.05.2015 | 10:02
Pet loših navika zbog kojih kosa postaje sve tanja

Vrućina

Korišćenje vrućih pomagala za stilizovanje kose poput pegle, fena ili papilotni, može biti vrlo štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušuvanja vlasi i time one postaju tanje i gubi svežinu.

Gladovanje

Rigorozne dijete mogu da budu vrlo opasne po zdravlje što se odražava i na kosi. Kako bi zaštitilo mozak i srce, telo tokom gladovanja stvara zalihe zbog kojih, između ostalog, dolazi do otpadanja kose i smanjenog stvaranja novih dlaka.

Mokra kosa

Dlake kose su najosjetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput snažnog trljanja peškirom i čvrstog motanja kose u punđu ili peškir mogu da oštetite dlaku i uzrokuju pucanje i ispadanje kose.

Preparati

Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu da štete kosu i učine je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrdže ostati postojane tokom celog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi.

Sunce

UV zrake štetne su za vašu kožu, ali i kosu. Jednako kako sunce može da ošteti ćelije kože, isto se događa i s dlakama zbog čega kosa postaje suva i tanka.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar