Прича о Бошку и Адмири

Млади и заљубљени, иако различитих националности у времену када је то било скоро па немогуће, припремали су венчање и бег из неподношљиве стварности. Зауставио их је снајпер.

Босна и Херцеговина 18.05.2015 | 09:42
Прича о Бошку и Адмири

На данашњи дан пре 22 година погинули су сарајевски Ромео и Јулија, Бошко Бркић и Адмира Исмић. Ови двадесетпетогодишњаци, 18. маја 1993. године, у покушају да побегну од зла и лудила које је задесило њихову земљу, убијени су на Врбања мосту.

Срби нису убили сарајевског Ромеа и Јулију, то су учиниле босанске Шеве!

Млади и заљубљени, иако различитих националности у времену када је то било скоро па немогуће, припремали су венчање и бег из неподношљиве стварности.

Тог кобног мајског дана у поподневним сатима, у нади да ће успети да побегну из Сарајева постали су Ромео и Јулија.

Бошков отац је умро, а мајка и брат отишли у Србију. У Сарајеву није имао никога, осим своје средњошколске љубави Адмире. Како је он остао због ње у Сарајеву, тако је она жељела с њим да оде у Србију.

На данашњи дан пре 22 године, на Врбања мосту, снајперским хицем убијени су Бошко и Адмира, а њихова тела су седам дана лежала на улици.

Слика мртвих тела Ромеа и Јулије из Сарајева, како загрљени леже на сарајевском мосту, обишла је свет.

Седам дана након што су убијени, Војска РС извукла је њихова тела са моста и сахранила их у Лукавици. По завршетку рата, 1996, на иницијативу и жељу Адмириних родитеља, њихови посмртни остаци су пребачени на гробље Лав у Сарајеву и заједно сахрањени.

За њихово убиство нико није одговарао: кривци нису нађени.

“Ма каква Јулија, какав Ромео, нико се није тако волио…”

Извор: Телеграф

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

18.05.2015 07:51

Сваке године, без обзира на вријеме које је прошло, ова прича у многима, нормалним људским бићима, изазове тугу. Ко је могао ово зло да учини? Злотвор засигурно који можда и данас ужива у животу, а казне нема. Стари су казали:'' Казна може стићи и девето кољено''. Надам се ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

18.05.2015 07:52

Нек им је лака земља !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снежана

18.05.2015 08:10

За њихове убице је и казна, паклом, премало !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српкиња

18.05.2015 08:39

Људе треба да дијелимо на добре и лоше, Муслимана и Хрвата има дивних људи које лично познајем, а покварених и злих има међу нама свима. Мени нико не смета, стварно ми није јасно зашто се на нашем подручју не може мирно живјети??? Живот је свакако кратак, пун проблема, недаћа, болести, природних катастрофа које не бирају кога ће задесити... Ниједну нацију не треба генерализовати по појединцима. Нека љубав побједи...Б и А

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

18.05.2015 12:27

ПРОКЛЕТИ РАТ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

18.05.2015 15:48

Нека му бог суди ко их је убио

ОДГОВОРИТЕ