Путници били четири сата заглављени у тунелу

Међународни путнички воз из Бара за Београд је због квара две електролокомотиве, провео око четири сата у тунелу "Златибор", између железничких станица Златибор и Сушица, а око 20 сати наставио је пут ка српској престоници.

Србија 18.05.2015 | 07:45
Путници били четири сата заглављени у тунелу

Воз који је стао у тунелу око 16 сати, вожњу ка Београду наставио је око 20 сати, саопштиле су "Железнице Србије" које су упутили извињење путницима због чекања.

Током четворосатног боравка воза у тунелу, кондуктери су редовно информисали путнике о разлозима стајања, па није било панике, наводи се у саопштењу.

Српске железнице су обезбедиле путницима да када стигну у железничку станицу Ужице, добију освежење и храну.

Објашњава се да је, након што је воз из стао у тунелу најближа локомотива упућена ка овој локацији, како би композиција наставила своју вожњу, али да се и она покварила.

Потом је упућена друга која је "заменила дефектирану" електролокомотиву, а воз је наставио кретање ка Београду.

Недостатак електролокомотива српских железница и смањен степен њихове поузданости већ дуже је један од основних проблема функционисања саобраћаја, додаје се у саопштењу.

Због недовољних улагања у ремонт електролокомотива и набавку нових, њихов број у саобраћају је на изузетно ниском нивоу - дневно мање од 50, што директно утиче на редовно функционисање путничког и теретног железничког саобраћаја, наводе Железнице.

Железнице Србије притом се“ извињавају путницима и корисницима услуга због непријатности којима су били изложени током овог путовања, услед квара на две електролокомотиве.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар