Putnici bili četiri sata zaglavljeni u tunelu

Međunarodni putnički voz iz Bara za Beograd je zbog kvara dve elektrolokomotive, proveo oko četiri sata u tunelu "Zlatibor", između železničkih stanica Zlatibor i Sušica, a oko 20 sati nastavio je put ka srpskoj prestonici.

Srbija 18.05.2015 | 07:45
Putnici bili četiri sata zaglavljeni u tunelu

Voz koji je stao u tunelu oko 16 sati, vožnju ka Beogradu nastavio je oko 20 sati, saopštile su "Železnice Srbije" koje su uputili izvinjenje putnicima zbog čekanja.

Tokom četvorosatnog boravka voza u tunelu, kondukteri su redovno informisali putnike o razlozima stajanja, pa nije bilo panike, navodi se u saopštenju.

Srpske železnice su obezbedile putnicima da kada stignu u železničku stanicu Užice, dobiju osveženje i hranu.

Objašnjava se da je, nakon što je voz iz stao u tunelu najbliža lokomotiva upućena ka ovoj lokaciji, kako bi kompozicija nastavila svoju vožnju, ali da se i ona pokvarila.

Potom je upućena druga koja je "zamenila defektiranu" elektrolokomotivu, a voz je nastavio kretanje ka Beogradu.

Nedostatak elektrolokomotiva srpskih železnica i smanjen stepen njihove pouzdanosti već duže je jedan od osnovnih problema funkcionisanja saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Zbog nedovoljnih ulaganja u remont elektrolokomotiva i nabavku novih, njihov broj u saobraćaju je na izuzetno niskom nivou - dnevno manje od 50, što direktno utiče na redovno funkcionisanje putničkog i teretnog železničkog saobraćaja, navode Železnice.

Železnice Srbije pritom se“ izvinjavaju putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi tokom ovog putovanja, usled kvara na dve elektrolokomotive.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar