Сензација: Крка без титуле, Олимпија без АБА лиге!!!

Сензационална завршница словеначког првенства. Луди плеј-оф игра се у Словенији, која ће ове године добити новог шампиона.

Кошарка 17.05.2015 | 19:20
Сензација: Крка без титуле, Олимпија без АБА лиге!!!

У суботу увече, петоструки узастопни првак - Крка елиминисана је у полуфиналу од Тајфуна из Шентјура! Таквим исходом, разјашњене су две чињенице:

Словенија ће први пут од 2007. добити првака који није из Новог Места или Љубљане, а Олимпија дефинитивно неће играти АБА лигу следеће сезоне!

"Змајчеки", на челу са плејмејкером Марком Мариновићем, елиминисани су у четвртфиналу од Хелиоса у две утакмице (0:2), чиме је постало јасно да би опет могли на Јадран само ако Крка одбрани титулу.

Међутим, тим Александра Џикића елиминисан је такође пре финала!

Тим из Новог Места у суботу је завршио учешће у полуфиналној серији против Тајфуна (0:2), што га је после дугог периода оставило без пехара, али не и без изласка на Јадран.

Према правилу, словеначка лига шаље у регионално такмичење два клуба. Прво место обезбеђује тим који дочека плеј-оф као лидер (у овом случају Крка), а друго шампион. Зато су у Љубљани навијали за свог великог ривала и зато су остали празних руку на крају сезоне у којој су обезбедили излаз у Еврокуп.

Сада ће у Стожицама полагати наду у евентуално одустајање новог шампиона или добијање вајлд-карда, који би извесно морали да плате.

Ривал Тајфуну у финалу биће победник серије Рогашка - Хелиос, у којој је тренутни скор 1-1.

Коментари / 0

Оставите коментар