Senzacija: Krka bez titule, Olimpija bez ABA lige!!!

Senzacionalna završnica slovenačkog prvenstva. Ludi plej-of igra se u Sloveniji, koja će ove godine dobiti novog šampiona.

Košarka 17.05.2015 | 19:20
Senzacija: Krka bez titule, Olimpija bez ABA lige!!!

U subotu uveče, petostruki uzastopni prvak - Krka eliminisana je u polufinalu od Tajfuna iz Šentjura! Takvim ishodom, razjašnjene su dve činjenice:

Slovenija će prvi put od 2007. dobiti prvaka koji nije iz Novog Mesta ili Ljubljane, a Olimpija definitivno neće igrati ABA ligu sledeće sezone!

"Zmajčeki", na čelu sa plejmejkerom Markom Marinovićem, eliminisani su u četvrtfinalu od Heliosa u dve utakmice (0:2), čime je postalo jasno da bi opet mogli na Jadran samo ako Krka odbrani titulu.

Međutim, tim Aleksandra Džikića eliminisan je takođe pre finala!

Tim iz Novog Mesta u subotu je završio učešće u polufinalnoj seriji protiv Tajfuna (0:2), što ga je posle dugog perioda ostavilo bez pehara, ali ne i bez izlaska na Jadran.

Prema pravilu, slovenačka liga šalje u regionalno takmičenje dva kluba. Prvo mesto obezbeđuje tim koji dočeka plej-of kao lider (u ovom slučaju Krka), a drugo šampion. Zato su u Ljubljani navijali za svog velikog rivala i zato su ostali praznih ruku na kraju sezone u kojoj su obezbedili izlaz u Evrokup.

Sada će u Stožicama polagati nadu u eventualno odustajanje novog šampiona ili dobijanje vajld-karda, koji bi izvesno morali da plate.

Rival Tajfunu u finalu biće pobednik serije Rogaška - Helios, u kojoj je trenutni skor 1-1.

Komentari / 0

Ostavite komentar