Егзекутори сликали Дражу Михаиловића послије стријељања?

Наводно је Јосип Броз лично захтевао истрагу како би се утврдило на који начин је овај доказ исцурео

Србија 15.05.2015 | 22:17
Егзекутори сликали Дражу Михаиловића послије стријељања?

Виши суд у Београду је поништио пресуду из 1946. године, којом је Дража Михаиловић осуђен на смрт стрељањем, док мистерија око места где је он сахрањен и даље траје.

Рехабилитација Михаиловића поделила је јавност, а интернетом кружи фотограифја на којој се наводно види Дража после стрељања.

Ову фотографију наводно је направио стрељачки вод који је само два дана након изрицања усмене пресуде стрељао четничког команданта Михаиловића, да би, највероватније имао доказ о урађеном задатку.

Снимак је дуго био државна тајна и чуван у архиву, а урађен је у три примерка за Александра Ранковића, Слободана Пенезића Крцуна и Светислава Стефановића!

Ипак, по први пут ову фотографју са стрељања Драгољуба Михаиловића објавила је италијанска штампа, што је упалило црвени аларм у комунистичкој Југославији, а лично је Јосип Броз Тито наредио истрагу о томе како је ова фотографија дошла у руке новина у Италији.

Према тврдњама Милослава Самарџића, историчара, ова украдена фотографија у Србију се вратила 1992. година када ју је Загорка Васић донела из Калифорније, а Др Бранко Латас, пуковник Титове гарде у пензији, потврдио је да је фотографија аутентична.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ко хоће да живи нек мре

15.05.2015 20:58

Жив је Дража умро није док је српства и Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упм

15.05.2015 22:53

Управу си није умро вец погинуо и нема кости и хај ти их трази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јооооооо

17.05.2015 19:21

казе неки струцњаци из русије долазе да направе клона дразиног али им требају кости ...ваљда.е то зеза дразине присталице да извуку било какве кошчуре и казу да су дразине јер би у том слуцају клон могао бити неки сеоски пас или недај ти бозе устаса,...

ОДГОВОРИТЕ