Egzekutori slikali Dražu Mihailovića poslije strijeljanja?

Navodno je Josip Broz lično zahtevao istragu kako bi se utvrdilo na koji način je ovaj dokaz iscureo

Srbija 15.05.2015 | 22:17
Egzekutori slikali Dražu Mihailovića poslije strijeljanja?

Viši sud u Beogradu je poništio presudu iz 1946. godine, kojom je Draža Mihailović osuđen na smrt streljanjem, dok misterija oko mesta gde je on sahranjen i dalje traje.

Rehabilitacija Mihailovića podelila je javnost, a internetom kruži fotograifja na kojoj se navodno vidi Draža posle streljanja.

Ovu fotografiju navodno je napravio streljački vod koji je samo dva dana nakon izricanja usmene presude streljao četničkog komandanta Mihailovića, da bi, najverovatnije imao dokaz o urađenom zadatku.

Snimak je dugo bio državna tajna i čuvan u arhivu, a urađen je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića!

Ipak, po prvi put ovu fotografju sa streljanja Dragoljuba Mihailovića objavila je italijanska štampa, što je upalilo crveni alarm u komunističkoj Jugoslaviji, a lično je Josip Broz Tito naredio istragu o tome kako je ova fotografija došla u ruke novina u Italiji.

Prema tvrdnjama Miloslava Samardžića, istoričara, ova ukradena fotografija u Srbiju se vratila 1992. godina kada ju je Zagorka Vasić donela iz Kalifornije, a Dr Branko Latas, pukovnik Titove garde u penziji, potvrdio je da je fotografija autentična.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ko hoće da živi nek mre

15.05.2015 22:58

Živ je Draža umro nije dok je srpstva i Srbije!

ODGOVORITE
Name

Upm

16.05.2015 00:53

Upravu si nije umro vec poginuo i nema kosti i haj ti ih trazi

ODGOVORITE
Name

Jooooooo

17.05.2015 21:21

kaze neki strucnjaci iz rusije dolaze da naprave klona drazinog ali im trebaju kosti ...valjda.e to zeza drazine pristalice da izvuku bilo kakve koščure i kazu da su drazine jer bi u tom slucaju klon mogao biti neki seoski pas ili nedaj ti boze ustasa,...

ODGOVORITE