Тајван: Дјевојку чека пуних 20 година

Неспреман да прихвати да га је дјевојка "израдила", човјек с Тајвана пуних 20 година одбија отићи с мјеста гдје је заказао састанак са женом, коју сматра љубави свог живота.

Свијет 15.05.2015 | 21:30
Тајван: Дјевојку чека пуних 20 година

Ах Ји данас има 47 година, а већ двије деценије живи на Тајнан жељезничкој станици чекајући дјевојку с којом је давно уговорио састанак. Иако је чак и данас нејасно да ли ју је раније познавао или је ријеч о уговореном састанку, он одбија отићи са жељезничке станице и већ је постао својеврсна маскота овог дијела града.

Првих неколико година, могли су га видјети на врху великог степеништа, као да сваког момента ишчекује да се поздрави с неким, доноси "Ет Тодаy".

Међутим, након неколико година чекања, "преселио" се на излаз станице, гдје сваки дан посматра путнике како пролазе. Наводно је толико очајан да је сам изабрао гладовање и бескућништво, а све због "сломљеног срца".

Преживљава тако што га редовно обилазе социјални радници, а и пролазници му често дају нешто хране. Како је постао маскота станице, тако му прилазе и улични продавци и доносе све што му је неопходно.

Његова породица га је у почетку стално обилазила, а сада дођу само да му донесу чисту одјећу.

Иако су га годинама убјеђивали да се врати кући, он то одбија, одлучно чекајући своју дјевојку. Прије три године социјални радници су му пронашли стан близу станице, али он је то одбио, јер, како сам каже, чекање му је већ прешло у навику. Чак су покушали да га смјесте у локалну болницу, али је побјегао након свега пар дана и вратио се на своје старо мјесто - на жељезничку станицу!

Недавно су се у цијели случај укључиле и градске власти. Они су, за почетак, организовали вечеру Ах Јиа са члановима његове породице, али и пријатељима које је упознао на станици. Одвели су га и код фризера на шишање и бријање те му набавили нову одјећу. Наводно је овај гест развеселио Ах Јиа, међутим, када су покушали да га наговоре да оде кући, он је то једноставно одбио.

Иначе, широм Азије Ах Ји је постао познат као "Људски Хачико", алудирајући на легендарног Акита Ину, пса који је сваки дан стајао на станици чекајући свог власника, који је, у међувремену, преминуо.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар