Пензионери ослобођени солидарног пореза

Примјена Закона о посебном доприносу солидарности Републике Српске биће продужена и након 31. маја, односно до краја ове године, али ће обавезног плаћања посебног доприноса за солидарност бити ослобођени сви пензионери и запослени на минималцу.

Република Српска 15.05.2015 | 20:32
Пензионери ослобођени солидарног пореза

Процјена Управног одбора Фонда солидарности, који је овим поводом данас засједао у Влади РС, јесте да ће само по овом основу до краја године бити прикупљена 43 милиона КМ, од којих ће већина бити пласирана привредним субјектима.

То је у петак потврдио новинарима у Бањалуци министар финансија Зоран Тегелтија.

"Поред тога, УО Фонда солидарности је одлучио и да се за санацију у области пољопривреде издвоји 12 милиона КМ, од чега ће седам милиона КМ сљедеће седмице бити уплаћено онима који су имали најмању штету, а додатних пет милиона КМ онима који су претрпјели највећу штету. С тим, као и издвајањима за сјеменски материјал и дизел гориво, из Фонда солидарности биће издвојено укупно 17 милиона КМ, док је отписано на обавезе до сада око 16 милиона КМ", нагласио је Тегелтија.

Сва средства која се буду прикупљала до краја године, рекао је, трошиће се на основу одлуке и расподјеле УО Фонда солидарности. Он је додао и да дио средстава треба да се обезбиједи локалним заједницама, за експропријацију.

"Одлука да се продужи примјена Закона о посебном доприносу солидарности Републике Српске за нас је од посебне важности. Такође, од представника УНДП-а смо добили информације да планирају још средстава издвојити за локалне заједнице. Подршка привреди и локалним буџетима је неопходна", нагласио је начелник општине Шамац Саво Минић, члан УО Фонда солидарности РС.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ја

15.05.2015 18:53

Никад краја отимачинл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљацка

15.05.2015 19:21

Пљацка.Отимацина. Крадја. Лоповлук.Превара.Лаз. Обмана. Безобразлук. Ово су једине реци за ове људе и њихове послове а све у име народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

15.05.2015 20:34

Расподјела за поплављене,неко добије висе пакета помоци а велика вецина, осим вауцера, једно велико НИСТА.

ОДГОВОРИТЕ