Penzioneri oslobođeni solidarnog poreza

Primjena Zakona o posebnom doprinosu solidarnosti Republike Srpske biće produžena i nakon 31. maja, odnosno do kraja ove godine, ali će obaveznog plaćanja posebnog doprinosa za solidarnost biti oslobođeni svi penzioneri i zaposleni na minimalcu.

Republika Srpska 15.05.2015 | 20:32
Penzioneri oslobođeni solidarnog poreza

Procjena Upravnog odbora Fonda solidarnosti, koji je ovim povodom danas zasjedao u Vladi RS, jeste da će samo po ovom osnovu do kraja godine biti prikupljena 43 miliona KM, od kojih će većina biti plasirana privrednim subjektima.

To je u petak potvrdio novinarima u Banjaluci ministar finansija Zoran Tegeltija.

"Pored toga, UO Fonda solidarnosti je odlučio i da se za sanaciju u oblasti poljoprivrede izdvoji 12 miliona KM, od čega će sedam miliona KM sljedeće sedmice biti uplaćeno onima koji su imali najmanju štetu, a dodatnih pet miliona KM onima koji su pretrpjeli najveću štetu. S tim, kao i izdvajanjima za sjemenski materijal i dizel gorivo, iz Fonda solidarnosti biće izdvojeno ukupno 17 miliona KM, dok je otpisano na obaveze do sada oko 16 miliona KM", naglasio je Tegeltija.

Sva sredstva koja se budu prikupljala do kraja godine, rekao je, trošiće se na osnovu odluke i raspodjele UO Fonda solidarnosti. On je dodao i da dio sredstava treba da se obezbijedi lokalnim zajednicama, za eksproprijaciju.

"Odluka da se produži primjena Zakona o posebnom doprinosu solidarnosti Republike Srpske za nas je od posebne važnosti. Takođe, od predstavnika UNDP-a smo dobili informacije da planiraju još sredstava izdvojiti za lokalne zajednice. Podrška privredi i lokalnim budžetima je neophodna", naglasio je načelnik opštine Šamac Savo Minić, član UO Fonda solidarnosti RS.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ja

15.05.2015 18:53

Nikad kraja otimačinl.

ODGOVORITE
Name

Pljacka

15.05.2015 19:21

Pljacka.Otimacina. Kradja. Lopovluk.Prevara.Laz. Obmana. Bezobrazluk. Ovo su jedine reci za ove ljude i njihove poslove a sve u ime naroda.

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

15.05.2015 20:34

Raspodjela za poplavljene,neko dobije vise paketa pomoci a velika vecina, osim vaucera, jedno veliko NISTA.

ODGOVORITE