ДЛ - Доха: Ивана обезбједила ОИ 2016. у Рију!

Европска првакиња у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Дохи пребацила тражених 6,70 метара.

Остали спортови 15.05.2015 | 21:20
ДЛ - Доха: Ивана обезбједила ОИ 2016. у Рију!

Ивана Шпановић због лакше повреде није могла да пружи максимум на такмичењу у Дохи, али је освајањем шестог места са скоком од 6,76 метара остварила примарни циљ - пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру следеће године.

Тиме је за шест центиметара премашила норму коју је одредила Међународна атлетска федерација (ИААФ).

"Резултат 6,76 метара из кратког залета је показатељ да смо спремни дочекали сезону", изјавила је Шпановић, која је због бола у куку завршила наступ већ после треће серије.

"Остале девојке су одлично скакале, постигнути су сјајни резултати, али биће јако тешко одржати тако висок ниво форме наредна три месеца", размишља Ивана о Светском првенству у Пекингу.

Европска шампионка у домовини ће наставити да се растерећено припрема за наредне митинге, пре свих за онај у Јуџину (САД), јер тамо брани титулу из 2014.

У петак у Дохи је прошлогодишња победница Дијамантске лиге Тиана Бартолета тријумфовала скоком од 6,99 метара, док је Британка Сара Проктор са 6,95 метара заузела друго место и поставила нови државни рекорд.

Иванин и српски рекорд на отвореном је 6,88 метара.

Олимпијске игре у Рију биће јој треће у каријери. У Лондону 2012. заузела је 11. место, док је у Пекингу четири године раније, као јуниорка, била 30.

Коментари / 0

Оставите коментар