DL - Doha: Ivana obezbjedila OI 2016. u Riju!

Evropska prvakinja u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Dohi prebacila traženih 6,70 metara.

Ostali sportovi 15.05.2015 | 21:20
DL - Doha: Ivana obezbjedila OI 2016. u Riju!

Ivana Španović zbog lakše povrede nije mogla da pruži maksimum na takmičenju u Dohi, ali je osvajanjem šestog mesta sa skokom od 6,76 metara ostvarila primarni cilj - plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Time je za šest centimetara premašila normu koju je odredila Međunarodna atletska federacija (IAAF).

"Rezultat 6,76 metara iz kratkog zaleta je pokazatelj da smo spremni dočekali sezonu", izjavila je Španović, koja je zbog bola u kuku završila nastup već posle treće serije.

"Ostale devojke su odlično skakale, postignuti su sjajni rezultati, ali biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca", razmišlja Ivana o Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Evropska šampionka u domovini će nastaviti da se rasterećeno priprema za naredne mitinge, pre svih za onaj u Judžinu (SAD), jer tamo brani titulu iz 2014.

U petak u Dohi je prošlogodišnja pobednica Dijamantske lige Tiana Bartoleta trijumfovala skokom od 6,99 metara, dok je Britanka Sara Proktor sa 6,95 metara zauzela drugo mesto i postavila novi državni rekord.

Ivanin i srpski rekord na otvorenom je 6,88 metara.

Olimpijske igre u Riju biće joj treće u karijeri. U Londonu 2012. zauzela je 11. mesto, dok je u Pekingu četiri godine ranije, kao juniorka, bila 30.

Komentari / 0

Ostavite komentar