Јасмин нема ни за храну, моли за помоћ

Јасмин Ибраковић из Добоја прије 11 година тешко је настрадао када га је ударио аутомобил док је прелазио на семафору.

Република Српска 15.05.2015 | 14:30
Јасмин нема ни за храну, моли за помоћ

Лијева рука уопште му није у функцији те Јасмин већ годинама не може пронаћи посао како би прехранио себе и чланове своје породице.

Са женом и кћеркицом од 5 година живи у реновираном подруму. У породици нико не ради, а преживљавају од помоћи добрих људи, односно када им се неко смилује па им да храну, одјећу или обућу.

"Мука ме је натјерала да вам се обратим. Када одем у социјално, кажу ми да нисам стамбено незбринут, с обзиром да живим у подруму очеве куће, и да оваквима попут мене не могу помоћи осим једнократне помоћи од 100 марака. Тих 100 марака добијао сам прије прошлогодишњих поплава, а послије ни то више не добијам јер то општина не може финансирати. Очајан сам. Немамо довољно хране, сваки дан мјеримо и гледамо колико и шта ћемо појести. Најтеже ми је гледати своју кћеркицу гладну", кроз сузе прича Јасмин те моли добре људе да му помогну набавити барем храну.

"Молим вас да ми помогнете. Осим хране, ако неко на располагању има вишка старе одјеће и обуће за дјевојчицу од пет година, био бих сретан да ми се и то донира, јер моја дјевојчица од 5 година хода у одјећи за дјевојчице од 3 или 4 године. Овај инвалид ће му бити захвалан и на овоме и на ономе свијету", моли овај 41-годишњак из Добоја. Додаје како би најсретнији био када би нашао посао који би могао радити с једном руком.

"Ако има неко сазнање за посао портира, чувара, курира или било какав други посао који бих и ја могао радити с једном руком, молим нека јави како бих и ја напокон живио као људско биће, достојанствено и уздигнуте главе које не тражи ништа ни од кога, не проси…", каже Јасмин.

Сви који су у могућности и желе помоћи породици Ибраковић из Добоја могу се јавити на број телефона 062/011-442, преноси ДобојскиИнфо.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Где је Турска

15.05.2015 12:33

Наше власти у Добоју се хвале турском помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

15.05.2015 12:42

Ја ти коментара.Боље ти је да ниси ниста написао него да си дао ста за помоц.

Name

за "где је Турска"

15.05.2015 14:58

Ко се блентав роди, блентав це умријет. Стид те било. Благо теби, ни бриге ни па..ти.

Name

ЖИКА Ж

15.05.2015 12:36

НАХРАНИТЕ ЧОВЈЕКА ДА СЕ ОСЈЕЧА ЧОВЈЕКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре гдје ти је Турска

15.05.2015 13:12

Имас ли мало цовјецанста у себи. Ако немас не писи глупости И не радуј се тудјој несреци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плавииић грујица

15.05.2015 15:05

Јест они ће нас да убијају а ми њих да хранимо и будемо хумани.

Name

Геограпхy

15.05.2015 20:23

Жалосно је ово прочитати, овако је у цијелој држави, сваке године све више и више оних који су испод границе сиромаштва тачније на рубу глади. Умјесто да нам је све боље и боље да напредујемо јер је прошло лијепих година од рата код нас је чини ми се све горе. 2-3% оних који су све богатији који не знају гдје ће са богатством већина их је стекла на нелегалан начин. Можда 10-15% становника је она средња класа остало нек је Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ