Ђура честитао, а њему нико!

Драган Ђурић за МОНДО говори о титули, дугу који је направљен за време његовог мандата, грешкама које је правио...

Фудбал 16.05.2015 | 16:20
Ђура честитао, а њему нико!

Волели га или не, навијачи Партизана не могу да оспоре Драгану Ђурићу чињеницу да су црно-бели за време његовог мандата на челу клуба, од 2008. до 2014. године, имали резултатски најуспешнији период у историји.

Партизан је освојио шест узастопних титула, два купа Србије, играо Лигу шампиона...

Ђурићу припада и половина заслуга за 26. шампионску титулу, оверену у среду у Крушевцу. Некадашњи председник црно-белих ниједног тренутка није сумњао у супех.

"Нисам сумњао у успех Партизана чак ни онда када су Данко (Лазовић) и Петар (Шкулетић) отишли. Знао сам да ћемо освојити титулу и када је Звезда пришла на 'минус два'. Био сам оптимиста и веровао у тим, јер разлика у квалитету Партизана у односу на друге тимове никада није била већа", почео је Ђурић за МОНДО.

И у односу на главног конкурента Црвену звезду?

"Био сам убеђен да ћемо у дербију победити Звезду са два гола разлике. Тако је требало да буде, али нисмо имали среће. Иако смо је надиграли, бројне прилике нисмо искористили. Звезда у историји није била лошија у односу на нас. Играчки јако танка прича. Партизан има далеко кавлитетнији тим од свих у лиги, не само 11, већ свих 22 су далеко ван просека такмичења".

Да ли сте честитали некоме у клубу титулу?

"Јесам, наравно, СМС-ом онима који су ми драги и са којима сам имао добру сарадњу".

У децембру када сте отишли из клуба оставили сте новој управи "плус шест". Да ли су можда вама честитали после освајања титуле?

"Мене из клуба нису звали".

Шта бисте ви урадили у тренутку када је Партизан почео да посрће и "топи" предност коју је стекао до зимске паузе? Да ли бисте мењали тренера?

"Не бих. Ако је неко мењао тренере - то сам ја. Овај пут се не бих одлучио за тај потез, упркос томе што Зорана (Милинковића) изузетно ценим. Веорвао сам у Марка Николића. Милинковић је, међутим, квалитетан и частан човек. Колико ми је драго због Партизана, толико ми је и због њега".

Када из садашње перспективе погледате на године проведене на челу Партизана, да ли бисте нешто мењали?

"Само ситинице. Сигуран сам да би и око одређених кадровских решења, за која сам у том тренутку мислио да су права, повлачио другачије потезе. У принципу, ништа крупно не бих мењао. На резултатском, економском и финансијском плану имали смо доста успеха".

То што кажете се не слаже са оним што тврде садашњи челници Партизана.

"Наши налседници нису лепо представили дуг. Не знам због чега и коме је то у интересу? Зар свима који волимо Партизан није стало да клуб буде успешан и без проблема. Нова управа је јавности представила дуг од 12,2 милиона евра. То није тачно! Када смо напуштали клуб све смо лепо рекли и документовали. Дуг ФК Партизан је мањи од четири милиона евра, а када стигну сва потраживање, за Настасића, Пантића, Марковића, Митровића, од УЕФА, ТВ права, биће испод два милиона".

"Са ове дистанце, добро смо радили", подвлачи тему Драган Ђурић.

Партизан је имао велике планове око изградње новог стадиона у Хумској улици или барем реновирања постојећег. Мало тога је направљено за време мандата Драгана Ђурића.

"Држава није хтела да помогне, ни ова, ни претходна власт нису имали разумевања. Да сам био у могућности сигурно бих радио више на сређивању стадиона".

Били сте на челу Партизана када се 2010. пласирао у Лигу шампиона. Шта је потребно овом тиму да би се поновио успех?

"Очигледмо је потребан искусан шпиц, један или два. Прича са малим Иваном Шапоњићем може да прође у нашој лиги, али не и у Европи. Минимум два-три добра играча. Партизан са тренутним саставом јако мало може да уради у Европи".

Да ли сте долазили на утакмице Партизана?

"Нисам био од када сам отишао из клуба".

Планирате ли ускоро у Хумску?

"Полако има времена..."

Коментари / 0

Оставите коментар