Đura čestitao, a njemu niko!

Dragan Đurić za MONDO govori o tituli, dugu koji je napravljen za vreme njegovog mandata, greškama koje je pravio...

Fudbal 16.05.2015 | 16:20
Đura čestitao, a njemu niko!

Voleli ga ili ne, navijači Partizana ne mogu da ospore Draganu Đuriću činjenicu da su crno-beli za vreme njegovog mandata na čelu kluba, od 2008. do 2014. godine, imali rezultatski najuspešniji period u istoriji.

Partizan je osvojio šest uzastopnih titula, dva kupa Srbije, igrao Ligu šampiona...

Đuriću pripada i polovina zasluga za 26. šampionsku titulu, overenu u sredu u Kruševcu. Nekadašnji predsednik crno-belih nijednog trenutka nije sumnjao u supeh.

"Nisam sumnjao u uspeh Partizana čak ni onda kada su Danko (Lazović) i Petar (Škuletić) otišli. Znao sam da ćemo osvojiti titulu i kada je Zvezda prišla na 'minus dva'. Bio sam optimista i verovao u tim, jer razlika u kvalitetu Partizana u odnosu na druge timove nikada nije bila veća", počeo je Đurić za MONDO.

I u odnosu na glavnog konkurenta Crvenu zvezdu?

"Bio sam ubeđen da ćemo u derbiju pobediti Zvezdu sa dva gola razlike. Tako je trebalo da bude, ali nismo imali sreće. Iako smo je nadigrali, brojne prilike nismo iskoristili. Zvezda u istoriji nije bila lošija u odnosu na nas. Igrački jako tanka priča. Partizan ima daleko kavlitetniji tim od svih u ligi, ne samo 11, već svih 22 su daleko van proseka takmičenja".

Da li ste čestitali nekome u klubu titulu?

"Jesam, naravno, SMS-om onima koji su mi dragi i sa kojima sam imao dobru saradnju".

U decembru kada ste otišli iz kluba ostavili ste novoj upravi "plus šest". Da li su možda vama čestitali posle osvajanja titule?

"Mene iz kluba nisu zvali".

Šta biste vi uradili u trenutku kada je Partizan počeo da posrće i "topi" prednost koju je stekao do zimske pauze? Da li biste menjali trenera?

"Ne bih. Ako je neko menjao trenere - to sam ja. Ovaj put se ne bih odlučio za taj potez, uprkos tome što Zorana (Milinkovića) izuzetno cenim. Veorvao sam u Marka Nikolića. Milinković je, međutim, kvalitetan i častan čovek. Koliko mi je drago zbog Partizana, toliko mi je i zbog njega".

Kada iz sadašnje perspektive pogledate na godine provedene na čelu Partizana, da li biste nešto menjali?

"Samo sitinice. Siguran sam da bi i oko određenih kadrovskih rešenja, za koja sam u tom trenutku mislio da su prava, povlačio drugačije poteze. U principu, ništa krupno ne bih menjao. Na rezultatskom, ekonomskom i finansijskom planu imali smo dosta uspeha".

To što kažete se ne slaže sa onim što tvrde sadašnji čelnici Partizana.

"Naši nalsednici nisu lepo predstavili dug. Ne znam zbog čega i kome je to u interesu? Zar svima koji volimo Partizan nije stalo da klub bude uspešan i bez problema. Nova uprava je javnosti predstavila dug od 12,2 miliona evra. To nije tačno! Kada smo napuštali klub sve smo lepo rekli i dokumentovali. Dug FK Partizan je manji od četiri miliona evra, a kada stignu sva potraživanje, za Nastasića, Pantića, Markovića, Mitrovića, od UEFA, TV prava, biće ispod dva miliona".

"Sa ove distance, dobro smo radili", podvlači temu Dragan Đurić.

Partizan je imao velike planove oko izgradnje novog stadiona u Humskoj ulici ili barem renoviranja postojećeg. Malo toga je napravljeno za vreme mandata Dragana Đurića.

"Država nije htela da pomogne, ni ova, ni prethodna vlast nisu imali razumevanja. Da sam bio u mogućnosti sigurno bih radio više na sređivanju stadiona".

Bili ste na čelu Partizana kada se 2010. plasirao u Ligu šampiona. Šta je potrebno ovom timu da bi se ponovio uspeh?

"Očigledmo je potreban iskusan špic, jedan ili dva. Priča sa malim Ivanom Šaponjićem može da prođe u našoj ligi, ali ne i u Evropi. Minimum dva-tri dobra igrača. Partizan sa trenutnim sastavom jako malo može da uradi u Evropi".

Da li ste dolazili na utakmice Partizana?

"Nisam bio od kada sam otišao iz kluba".

Planirate li uskoro u Humsku?

"Polako ima vremena..."

Komentari / 0

Ostavite komentar