Рим: Бојана добила аплаузе, али је Шарапова побиједила!

Јовановски завршила наступ у Риму, изгубивши од Марије Шарапове резултатом 3:6, 3:6.

Тенис 14.05.2015 | 16:00
Рим: Бојана добила аплаузе, али је Шарапова побиједила!

Бојана Јовановски није успела да направи сензацију и пласира се у четвртфинале, али може бити врло задовољна и партијом против треће тенисерке света и укупним наступом на турниру WТА Премијер категорије у Риму.

Бојана је стартовала из квалификација, добила четири меча у пет дана, а онда намучила Марију Шарапову, која, мора се и то признати, целе године не игра на свом препознатљивом нивоу.

Српкиња је изгубила оба сета резултатом 6:3, али на различите начине.

У првом је одмах направила брејк, повела 2:0 и 3:1, да би онда Рускиња заиграла доминантно и са пет узастопних гемова прилично лако направила преокрет.

Тај тренд настављен је почетком другог сета, а након вођства Шарапове од 2:0 је готово сваки гем био неизвестан и занимљив. Бојана је вратила брејк и изједначила на 3:3, а онда ипак била за нијансу лошија - пре свега, у жељи да шаље јаче и оштрије лоптице, правила је више неизнуђених грешака - што је реномирана противница умела да искористи.

Јелена Јанковић у четвртак предвече се састаје са Чехињом Петром Квитовом, која је минулог викенда тријумфовала на турниру у Мадриду, док је у Риму уз доста муке добила свој први меч, против Италијанке Карин Кнап.

Ана Ивановић у среду је доживела изненађујући пораз од Рускиње Дарије Гаврилове и опростила се од такмичења већ у другом колу.

Наградни фонд турнира износи 2,18 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар