Брчко почиње реформу фискалне политике

Амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак и градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић, потписали су данас у Брчком Меморандум о УСАИД-овом пројекту реформе фискалне политике у БиХ.

Босна и Херцеговина 14.05.2015 | 15:14
Брчко почиње реформу фискалне политике

„Свуда гдје сам за вријеме мог боравка у БиХ била грађани желе исто – економски развој и запошљавање, посебно младих кадрова", нагласила је у изјави за новинаре након потписивања Меморандума о уласку Брчко дистрикта у ове реформе,амбасадорка Кормак и похвалила дистрикт због одлучности да у наредних пет година ради на планираним промјенама фискалног система.

„То је начин да се побољша финансијска дисциплина, управљање и координација на свим нивоима власти у БиХ како би се створио јединствцен економски простор који ће подстаћи на улагање потенцијалне инвеститоре, умањити утаје пореза и обезбиједити јединствене парафискалне намете. То ће олакшати пословање приватног сектора, смањити корупцију и ојачати транспарентност пословања", нагласила је Морин Кормак.

Градоначелник Домић је захвалио америчкој адмнинистрацији и народу за несебичћну подршку у протеклих 15 година истичући да су посредством УСАИД-а у дистрикту реализовани бројни пројекти – од обнове имовине и инфраструктуре до јачања капацитета локалне управе.

У пројекат реформе фискалне политике укључене су пореске управе ентитета, дистрикта, и друге државне институције, а УСАИД ће у наредних пет година за те намјене утрошити 4,9 милиона долара.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

анти демократа

14.05.2015 13:43

Хоћели и Амери одговарати за прање новца

ОДГОВОРИТЕ