Ивана и Асмир опуштени пред митинг Дијамантске лиге у Дохи!

Шампионка Европе у скоку у даљ Ивана Шпановић отвориће у петак летњу сезону на митингу Дијамантске лиге у Дохи. Српски атлетичар Асмир Колашинац је прошлог викенда врло успешно отворио летњу сезону такмичење.

Остали спортови 15.05.2015 | 08:40
Ивана и Асмир опуштени пред митинг Дијамантске лиге у Дохи!

"С обзиром да је ово прво такмичење после паузе, у Доху идемо без великог оптерећења. Ивана ће скакати из несто краћег залета и главни циљ нам је оставерење олимпијске норме. Конкуренција не може бити јача, само недостаје светска првакиња из дворане францускиња Лесур која се недавно повредила", рекао је тренер Горан Обрадовић уочи пута у Доху.

Најбоља српска атлетичарка такмичиће се у Катару са прошлогодишњом победницом Тианом Бартолете, Рускињом Даријом Клишином и Канађанком Кристабел Нетеј, која тренутно има најбољи резултат на свету ове сезоне – 6,98.

Национални рекорд и најбољи резултат Иване Шпановић на отвореном износи 6,88 метара, а то је остварила на митингу Дијамантске лиге у Јуџину прошле године.

Колашинац је на Митингу у Сенти куглу бацио 20.73 метара и тиме испунио норму за Олимпијске игре у Рију 2016.године.

Овог петка Асмир ће бацати раме уз раме са најбољим бацачима кугле на свету, на првом Митингу Дијамантске лиге у Дохи.

Конкуренција у бацању кугле биће веома јака, то говори чињеница да ће бацати олимпијски и светски рекордер Давид Сторл , као и осам такмичара који имају лични рекорд преко 21 метар.

"Идем тамо потпуно растерећен, спреман сам и желим се већ сада опробати санајбољим бацачима света. Они ће ми бити главна конкуренција у августу на Светском првенству. Желим да потврдим визу за Рио, односно да будем нанивоу као и претходног викенда“, рекао је наш најбољи бацач кугле.

Такмичење у бацању кугле на програму је од 17.40.

Скокови у даљ на програму су у петак од 17.30 по локалном времену.

Коментари / 0

Оставите коментар