Ivana i Asmir opušteni pred miting Dijamantske lige u Dohi!

Šampionka Evrope u skoku u dalj Ivana Španović otvoriće u petak letnju sezonu na mitingu Dijamantske lige u Dohi. Srpski atletičar Asmir Kolašinac je prošlog vikenda vrlo uspešno otvorio letnju sezonu takmičenje.

Ostali sportovi 15.05.2015 | 08:40
Ivana i Asmir opušteni pred miting Dijamantske lige u Dohi!

"S obzirom da je ovo prvo takmičenje posle pauze, u Dohu idemo bez velikog opterećenja. Ivana će skakati iz nesto kraćeg zaleta i glavni cilj nam je ostaverenje olimpijske norme. Konkurencija ne može biti jača, samo nedostaje svetska prvakinja iz dvorane francuskinja Lesur koja se nedavno povredila", rekao je trener Goran Obradović uoči puta u Dohu.

Najbolja srpska atletičarka takmičiće se u Kataru sa prošlogodišnjom pobednicom Tianom Bartolete, Ruskinjom Darijom Klišinom i Kanađankom Kristabel Netej, koja trenutno ima najbolji rezultat na svetu ove sezone – 6,98.

Nacionalni rekord i najbolji rezultat Ivane Španović na otvorenom iznosi 6,88 metara, a to je ostvarila na mitingu Dijamantske lige u Judžinu prošle godine.

Kolašinac je na Mitingu u Senti kuglu bacio 20.73 metara i time ispunio normu za Olimpijske igre u Riju 2016.godine.

Ovog petka Asmir će bacati rame uz rame sa najboljim bacačima kugle na svetu, na prvom Mitingu Dijamantske lige u Dohi.

Konkurencija u bacanju kugle biće veoma jaka, to govori činjenica da će bacati olimpijski i svetski rekorder David Storl , kao i osam takmičara koji imaju lični rekord preko 21 metar.

"Idem tamo potpuno rasterećen, spreman sam i želim se već sada oprobati sanajboljim bacačima sveta. Oni će mi biti glavna konkurencija u avgustu na Svetskom prvenstvu. Želim da potvrdim vizu za Rio, odnosno da budem nanivou kao i prethodnog vikenda“, rekao je naš najbolji bacač kugle.

Takmičenje u bacanju kugle na programu je od 17.40.

Skokovi u dalj na programu su u petak od 17.30 po lokalnom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar