Окончана талачка криза

Авганистанске снаге безбедности ослободиле су таоце у Кабулу, и ликвидирале сву тројицу нападача који су у среду увече упали у хотел "Парк Палас" и тамо убили једног Американца, јавила је телевизија Си-Ен-Ен (ЦНН).

Свијет 14.05.2015 | 08:36
Окончана талачка криза

Спасено је више од 30 талаца, од којих је најмање троје рањено, рекао је представник локалне полиције Фарид Афзали.Према његовим речима, у току је операција чишћења зграде.За сада није познато ко стоји иза напада.

"Можемо да потврдимо да је један амерички држављанин убијен у нападу на хотел у Кабулу", рекла је за агенцију АФП представница америчке амбасаде Моника Камингс и додала да за сада нема више информација.

Чим је почела опсада хотела, која је трајала седам сати, специјалне авганистанске снаге су опколиле зграду, а чула се и спорадична пуцњава.

АП је раније јавио да је неколико десетина људи, међу којима је било и странаца, узето за за таоце у хотелу "Парк Палас" у авганистанској престоници.

Амерички држављанин из Лос Анђелеса Амин Хаби, рекао је раније за АП да је могуће да има и 40 талаца у хотелу.Индијски амбасадор у Авганистану је раније рекао за АП да се у згради налази најмање шест индијских држављана.

За сада нико није преузео одговорност за напад, мада су талибани и раније у Кабулу упадали у хотеле, наводи америчка агенција.

Коментари / 0

Оставите коментар