Okončana talačka kriza

Avganistanske snage bezbednosti oslobodile su taoce u Kabulu, i likvidirale svu trojicu napadača koji su u sredu uveče upali u hotel "Park Palas" i tamo ubili jednog Amerikanca, javila je televizija Si-En-En (CNN).

Svijet 14.05.2015 | 08:36
Okončana talačka kriza

Spaseno je više od 30 talaca, od kojih je najmanje troje ranjeno, rekao je predstavnik lokalne policije Farid Afzali.Prema njegovim rečima, u toku je operacija čišćenja zgrade.Za sada nije poznato ko stoji iza napada.

"Možemo da potvrdimo da je jedan američki državljanin ubijen u napadu na hotel u Kabulu", rekla je za agenciju AFP predstavnica američke ambasade Monika Kamings i dodala da za sada nema više informacija.

Čim je počela opsada hotela, koja je trajala sedam sati, specijalne avganistanske snage su opkolile zgradu, a čula se i sporadična pucnjava.

AP je ranije javio da je nekoliko desetina ljudi, među kojima je bilo i stranaca, uzeto za za taoce u hotelu "Park Palas" u avganistanskoj prestonici.

Američki državljanin iz Los Anđelesa Amin Habi, rekao je ranije za AP da je moguće da ima i 40 talaca u hotelu.Indijski ambasador u Avganistanu je ranije rekao za AP da se u zgradi nalazi najmanje šest indijskih državljana.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, mada su talibani i ranije u Kabulu upadali u hotele, navodi američka agencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar