Вучић: Интерес свих нас је бољи живот

"Предсједник сам Владе Србије. Стабилност Србије је за мене најважнија. А какву стабилност имамо ако имамо лоше односе са Бошњацима? А какву стабилност имате у Босни ако имате лоше односе са Србима?", рекао је Александар Вучић за Н1 у обраћању након говора на отварању "Сарајево бизнис форума".

Босна и Херцеговина 14.05.2015 | 08:09
Вучић: Интерес свих нас је бољи живот

"Немојте да се лажемо, не постоји та стабилност и зато је најбоље да ми лијепо сједнемо и да се договарамо и да наше проблеме ријешимо за наредних стотину година да не бисмо ратовали као што смо ратовали од 1912. и увијек причали шта је један другом урадио у прошлости", рекао је Вучић у изјави за Н1.

Вучић је рекао да није вријеме да се "хвалимо тиме да нисмо имали живих размијењених људи на истоку Босне, Подрињу или негдје друго, па да се мора чекати наредна прилика".

"Немој да дође сљедећа прилика. Хајде да пробамо да 50 година немамо тих ратова или било чега и ја то најискреније мислим. Зато ја имам другачију визуру, другачији су нам услови, другачије су нам ствари. Морам да гледам интерес Србије, да је интерес Србије да има најбоље односе са Бошњацима и не стидим се да то кажем пред било ким", нагласио је Вучић.

Вучић је додао да није дошао у Сарајево да се удвара било коме, те да је ово већ казао у Београду."Нисам говорио другима, него сам баш говорио Бошњацима ако сте примијетили, зато што знам све то.

Ми и Словенци имамо одличну сарадњу, блиски смо једни другима, инвестирају они код нас, инвестирамо ми код њих, али извините, ми не живимо заједно, ми живимо једни поред других. Срби и Бошњаци живе заједно, ако то неко не види, ако не разумије, купићу му наочаре, има гдје год хоће, има на кинеској пијаци јефтиних наочара", закључио је јасно премијер Србије.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бошњак

14.05.2015 07:10

Свака твоја изговорена реченица злата вриједи, зато неки који не виде или су глупи, могу мислити другачије.Ови наши политичари у БиХ требају код вас доћи на курс ГОСПОДСКОГ понашања.Мада код нас у ОБА ЕНТИТЕТА има ПОЛИТИЧАРА који су права господа, а којих је веома мало.Здрав и жив био ГОСПОДИНЕ Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

14.05.2015 07:16

Ти си себи осигурао бољи живот преко приватизације ЈАТа. А биће још инвестиција од којих ћеш ти имати проценат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

14.05.2015 09:21

ШТА ЈЕ НА ТО РЕКАО СИН РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА АЛИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋА

ОДГОВОРИТЕ