Срби спавају на поду празних станова

Координаторка за повратак у Општини Клина Силвија Рашковић каже да чланови шест расељених српских породица које су се вратиле у то место, спавају на поду станова које су им локалне власти доделиле, јер у њима нема опреме. 

Србија 13.05.2015 | 21:59
Срби спавају на поду празних станова

Поједини нису могли да уђу у своје станове јер их је неко већ узурпирао, истиче Рашковићева.

"Породице Ралевић, Вулић, Марушић, Миловановић, Марковић и Ћулафић живеле су пре рата у једној старој, оронулој згради коју је општинска управа срушила и на њеном месту изградила зграду са више станова, навела је Рашковићева за Бету.

Према њеним речима, те породице су седам година чекале да им се изграде станови, а након што су пре две недеље добиле кључеве, морале су да их напусте, јер нису имале на чему да спавају и кувају.

"Јуче су на позив Општине поново дошли у своје станове, који су и даље потпуно празни, а старије жене повратнице провеле су ноћ на поду, под ћебадима које су добиле од Срба који су се раније вратили", рекла је Рашковићева.

Напомиње да поједини повратници нису могли да уђу у своје станове јер их је неко већ узурпирао, док други имају проблеме са електричном енергијом пошто је струјомер стана који им је додељен уписан на име узурпатора.

Представник Министарства за повратак и заједнице у косовској влади Урош Сталетовић изјавио је да тај ресор није добио захтев породица које су се вратиле у Клину у вези са опремањем станова покућством.

"Када добијемо захтев, ми ћемо помоћи у оквиру наших могућности, као што то увек чинимо када су у питању повратници на Косово", рекао је Сталетовић.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар