Srbi spavaju na podu praznih stanova

Koordinatorka za povratak u Opštini Klina Silvija Rašković kaže da članovi šest raseljenih srpskih porodica koje su se vratile u to mesto, spavaju na podu stanova koje su im lokalne vlasti dodelile, jer u njima nema opreme. 

Srbija 13.05.2015 | 21:59
Srbi spavaju na podu praznih stanova

Pojedini nisu mogli da uđu u svoje stanove jer ih je neko već uzurpirao, ističe Raškovićeva.

"Porodice Ralević, Vulić, Marušić, Milovanović, Marković i Ćulafić živele su pre rata u jednoj staroj, oronuloj zgradi koju je opštinska uprava srušila i na njenom mestu izgradila zgradu sa više stanova, navela je Raškovićeva za Betu.

Prema njenim rečima, te porodice su sedam godina čekale da im se izgrade stanovi, a nakon što su pre dve nedelje dobile ključeve, morale su da ih napuste, jer nisu imale na čemu da spavaju i kuvaju.

"Juče su na poziv Opštine ponovo došli u svoje stanove, koji su i dalje potpuno prazni, a starije žene povratnice provele su noć na podu, pod ćebadima koje su dobile od Srba koji su se ranije vratili", rekla je Raškovićeva.

Napominje da pojedini povratnici nisu mogli da uđu u svoje stanove jer ih je neko već uzurpirao, dok drugi imaju probleme sa električnom energijom pošto je strujomer stana koji im je dodeljen upisan na ime uzurpatora.

Predstavnik Ministarstva za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Uroš Staletović izjavio je da taj resor nije dobio zahtev porodica koje su se vratile u Klinu u vezi sa opremanjem stanova pokućstvom.

"Kada dobijemo zahtev, mi ćemo pomoći u okviru naših mogućnosti, kao što to uvek činimo kada su u pitanju povratnici na Kosovo", rekao je Staletović.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar