Брчко: Сви Бошњаци напустили скупштину

Након што су посланици опозиционог СДП-а у Скупштини Брчко дистрикта појединачно и у групама убрзо након почетка сједнице излазили и нису се враћали у скупштинску салу, било је јасно да ће се приче из скупштинских кулоара обистинити и да ће данашње 55. редовно засиједање бити прекинуто. То се и догодило након посланичких питања и паузе коју су затражили, а након тога нису се вратили у клупе и клубови већине из реда бошњачког народа – СДА, СББ и Странке за БИХ.

Босна и Херцеговина 13.05.2015 | 22:42
Брчко: Сви Бошњаци напустили скупштину

Сједница је прекинута због недостатка кворума, кратко је саопштио предсједник Ђорђа Којић.

Нико од бошњачких посланика није хтио дати изјаву, а посланици опозиције из реда Срба и Хрвата су отворени.

„Бошњаци су напустили сједницу, јер им није испуњено обећање приликом недавног уласка СББ-а у већину да ће у ужем градском језгру, у неком од регулационих планова, бити одобрена локација за изградњу џамије у ужем градском језгру коју траже већ низ година. С обзиром на то да су изиграни, клубови Бошњака су се повукли са сједнице и, убијеђен сам, довели су ову иначе неспособну и нестабилну власт у дубоку кризу“, оцијенио је посланик опозиционог ПДП-а Синиша Голић.

Посланик и предсједник ХСС-а у Брчком Иван Крндељ прекид засиједања на овакав начин зове „лакрдијом, скандалом и бруком“.

„Срамота је да грађанима нико од оних који су у власти нема снаге да каже о чему је ријеч. Ми, па и грађани, постајемо таоци те нестабилне и неспособне власти која је одавно требало да падне. Мислим да ће се то овај пут и догодити“, закључио је Крндељ.

Предсједник Којић, на питање да ли је локација за џамију разлог напуштања сједнице, одговара:" Питајте бошњачке посланике, мени и колегама нису образложили свој поступак." 

„Ми се суочавамо с проблемима и све их рјешавамо кроз дијалог и компромисне договоре. Увјерен сам да ће тако бити и овај пут и да овај догађај неће дестабилизовати функционисање власти у Брчком“, додао је Којић.

Турбуленције у функционисању власти у Брчком трају дуже од годину дана, а да ли ће се након повлачења из Скупштине Бошњаци повући и из Владе, што би довело до потпуне блокаде и прекомпоновања власти или ванредних избора, знаће се убрзо, јер Влада дистрикта засиједа више пута седмично.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Питање

13.05.2015 13:12

Да ли се зна гдје би та дзамија била?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Независтан мозда

13.05.2015 13:34

Требала би бити гдје је некада била тј до 1946 год док није порусена а то је на мјесту садасње посте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

13.05.2015 14:03

Па била би у центру зна се.А ту није никад била.Ајде сад Хрвати и Срби у скупстини будите заједно и охладите ове усијане главе.Треба поставити питање и ко је и кад и како изградио дзамије у Титино вријеме .Нисам ја против муслимана али јесам против бесомуцне градње вјерских објеката а земља грца у дуговима.То вази за све у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ратко

13.05.2015 14:16

џамију гради ИЗ БиХ и њени чланови(Џематски одбор МЗ) тако да држава осим давања дозволе са тиме нема ништа као ни Срби ни Хрвати.

Name

кратко

13.05.2015 14:19

Није проблем ко це да је прави а ни гдје јер је то оцито са неким било договорено. Проблем је сто се договори не постују и сто свак настоји да превари оног другог. А и СДП да хоце дзамију,то је такодје ново,мозда су договорили коју дневницу на изградњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

фртљо

13.05.2015 15:09

А ПДП једва цека распад да несто усицаре. Циста антисрпска партија,улизице вјецне ,неостварени у зивоту.А јос би да владају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.05.2015 16:57

Ови који су напустили сједницу требају да врате мандате и нека иду ратовати у Сирију јер тезе томе а треба изабрати људе који хоце да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд

13.05.2015 19:55

Патолоска мрзња је болест.Не труј омладину цовјеце.

Name

Питам се

14.05.2015 05:36

Они који саботирају рад СКупстине би требали бити свесни да их оцекују санкције,ако постоје.Мислим на свест и санкције.Питам се,јос,јесу ли сви добили дневнице и остало сто их следује, сто су досли и отисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.05.2015 09:18

Човјеце људи неће да раде због наводног мјеста за џамију,да се боре за изградњу фабрике ја бих разумио али овако вјерски објекти ничу као печурке а ми све мање посла и све горе живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд

14.05.2015 14:41

Таквима као ти сигурно не требају вјерски објекти. Вјерски објекти немају везе са фабрикама , прве праве вјерске заједнице и вјерници а за друге би се требала побринути дрзава.