Организација Евровизије као избор папе

Што је у католичкој цркви избор папе, то је у европском свету телевизија организовање „Песме Евровизије“, рекао је данас генерални директор аустријске државне телевизије ОРФ Александер Врабец.

Свијет 13.05.2015 | 13:39
Организација Евровизије као избор папе

Он је, на конференцији за штампу, истакао да у ОРФ влада тренутно извесна нервоза, али и уверење да ће све око организовања и преноса Евровизије бити у реду.

Ово је, без сумње, највећа манифестација, коју је икада спровео ОРФ, рекао је Врабец објашњавајући да је само у дворани „Штатхале“ у којој се одржава Евросонг, ангажовано око 3.000 људи.

Према његовим речима ОРФ тренутно није сконцентрисан само на Евросонг, јер сутра вече преноси „Концерт летње ноћи“ бечке Филхармоније у дворцу Шенбрун, а у петак концерт поводом „Лајф бола“ у позоришту „Бургтеатар“ и у суботу „Лајф бол“, велики међународни бал за прикупљање средстава за борбу против сиде, којем присуствује увек велики број звезда из читавог света.

И поред свих ових додатних манифестација, како истиче Врабец, Евросонг је у посебној жижи рада ОРФ-а.

Колико су припреме озбиљне сведочи и податак да ће три водитељке Мирјам Вајхселбаум, Алис Тумлер и Арабела Кисбауер пар дана пред такмичење морати да избегну да једу исту храну, како би се спречила могућност да истовремено добију тровање храном.

Што се тиче грађана међу њима влада радоста, али и скептичност у вези трошкова које са собом доноси одржавање „Евросонга“ у Бечу.

Испитивање јавног мњења „Маркетагент.цом“ показује да сваки други Аустријанац у старости између 14 и 69 година заступа мишљење да трошкови у висини од 25 милиона евра превазилазе корист који земља има од те манифестације.

Студија Института за високе студије (ИХС), међутим, показује да вредност промоције Беча у свету, преко Евровизије, превазилази 100 милиона евра. Члан владе града и покрајине Беч Кристијан Оксонич раније је објаснио да ће Евросонг имати огромну рекламну вредност по град.Према његовим речима новинари из 40 земаља света дневно извештавају о Бечу.

Такође се очекује да ће привреда имати бруто приходе у висини од 38,1 милиона евра, од чега ће буџет имати корист кроз порезе 16 милиона евра.

Истраживање јавног мњења показало је и да 59,3 одсто Аустријанаца сматра да је добро што се Евровизија одржава у Бечу.Сваки други намерава да погледа барем једну од три манифестација – два полуфинала и финале.Међутим само 3,6 одсто намерава да прати Евровизију на јавним местима и 95,6 одсто најављује да ће у кућном амбијенту пратити такмичење.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар