Пет жртава жељезничке несреће у Филаделфији

Путнички воз Ан Амтрак са више од 200 путника, искочио је из шина на северу Филаделфије и том приликом погинуло је најмање пет особа и рањено више од 50, од којих су неки у критичном стању.

Свијет 13.05.2015 | 08:50
Пет жртава жељезничке несреће у Филаделфији

Представници железничке компаније навели су да је у возу, који је ишао из Вашингтона за Њујорк, било 238 путника и пет чланова посаде. Из шина је испало седам вагона, уклучујући и локомотиву.

Власти наводе да немају појма шта је проузораковало железничку несрећу, у којој су неки вагони расути наоколо и превнути на кров, у улици Ричмонд, поред реке Делавер, преноси Ројтерс.

Градоначелник Мајкл Натер је рекао на конференцији за новинаре, да су ватрогасци известили да је поред пет погинулих, још шест у критичном стању. Неколико болница у граду је известило да су примили више од 100 пацијената са места несреће.

Железнички саобраћај између Њујорка и Филаделфије до даљњег је обустављен. ЦНН је пренео мишљење ФБИ-ја да нема микаквих назнака да је до несреће дошло због терористичког напада и да нису нашли ништа сумњиво. Временске околности су биле сасвим повољне.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар